OGLASIO SE I PARKING SERVIS: Tvrde da NISU VIDELI DETE U AUTOMOBILU, majku TUŽILI Centru za socijalni rad

Pauk
Parking servis

Povodom slučaja kada je “pauk” odneo automobil Beograđanke u kojem se nalazila njena šestomesečna beba, JKP „Parking servis“ je reagovao - podnošenjem prijave protiv majke Gradskom centru za socijalni rad, zbog zanemarivanja deteta.

– Radnici „Parking servisa“ u Službi za prenos vozila rade po unapred utvrđenim procedurama i njih su se pridržavali i u ponedeljak, 20. novembra 2017. godine, kada su u 18.55 časova u Ulici Visokog Stevana kod broja 23 primetili nepropisno parkirano vozilo registarskih oznaka BG941PF, koje se nalazilo između žive ograde i propisno parkiranog vozila i na taj način potpuno zatvorilo prolaz i onemogućilo kretanje pešaka trotoarom. Od trenutka kada je vozilo opaženo do trenutka kada je započeo sam postupak uklanjanja, koji takođe traje nekoliko minuta, prošlo je 15 minuta i u tom periodu beba je ostavljena u vozilu bez roditeljskog nadzora – tvrde iz “Parking servisa”.

Nakon dobijanja naloga za prenos nepropisno parkiranog vozila radnici su postupili u skladu sa njim.

– Provereno je da li je menjač vozila u brzini i da li je podignuta ručna kočnica, što je standardna procedura, ali tom prilikom nije primećeno da ima nekoga u vozilu. Bio je mrak, a iz vozila se nije čuo nikakav zvuk, šum, niti plač, koji bi ukazivao da se u njemu nalazi beba. Vozač dizalice je nakon utovara vozila, za koje je dobio nalog za prenošenje, krenuo ka placu „Parking servisa“ za smeštaj nepropisno parkiranih vozila u Dunavskoj ulici. U trenutku kada je dizalica „pauk“ ušla u Dunavsku ulicu, radnik „Parking servisa“ je obavešten od strane dispečera da se u podignutom vozilu nalazi beba. Ovaj podatak dispečer je dobio od zaposlenih u Korisničkom servisu, koji su primili poziv majke, koja je u parkiranom vozilu ostavila bebu. Sve se dešavalo u nekoliko minuta, jer je mesto sa koga je nepropisno parkiran automobil uklonjen u Ulici Visokog Stevana u neposrednoj blizini placa za smeštaj vozila „Parking servis“ u Dunavskoj ulici. U istom momentu, na tridesetak meatara od placa „Parking servisa“ u Dunavskoj ulici, dizalicu je sustigao otac vičući da se u vozilu nalazi beba – saopštili su iz “Parking servisa”.

Tu, međutim, nije bio kraj.

– Radnici „Parking servisa“ su, zatim, zajedno sa ocem, utvrdili da je beba dobro i procenili da je nebezbedno spuštati vozilo na ulici i nastavili do placa „Parking servisa“ u Dunavskoj ulici, a oca povezli dizalicom. Prilikom otvaranja vozila konstatovano je da je beba spavala. Postavlja se pitanje koliko je beba pre izvršenog opažaja bila sama, bez roditeljskog nadzora u vozilu. Shodno napred navedenom, JKP „Parking servis“,je podneo prijavu Gradskom centru za socijalni rad zbog zanemarivanja deteta protiv majke deteta – zaključuju iz ovog javnog gradskog preduzeća.