PAUK NOSI AUTO I ZA MINUT NEPLAĆENOG PARKINGA, ali ako stanete OVAKO, to je ok?

gužva
Dnevno.rs/Petar Marković

Fotografija koja se ovog popodneva prošilira društvenim mrežama navela je mnoge na razmišljanje - kako se treba parkirati u prestonici, pošto ako pošteno stanete na parking mesto i okasnite minut ili dva sa plaćanjem, ivozilo ili nosi pauk ili zatičete revnosno ispisati kaznu za neplaćen parking, ali OVAKVI prizori sve su češća slika na beogradskim ulicama, i do sada nismo čuli da je neko reagovao tako brzo kao i prvom navedenom slučaju...

Svašta se može zabeležiti na beogradskim ulicama, a čini se da se više isprate nepravilnosti i nepravednosti nego neke lepe stvari. Ipak, na ovakve prizore malo koji vozač može da ostane imun: dok se ljudima koji se pošteno parkiraju svaki prekoračeni minut naplaćuje i kazna zna da bude ispisana ako ste zakasnili sa plaćanjem dodatnog sata samo dva minuta – vozila koja neprestano staju, širom celog Beograda po zelenim površinama, na nedozvoljenim mestima, po trotoratima… čini se, retko ko kažnjava.

Jasno je da u Beogradu vlada ozbiljan problem sa nedostatkom parking mesta, ali ova fotografija koja se širi i deli društvenim mrežama pokazuje da Parking servis nije baš bio revnosan u petak popodne.

Fotofrafija je nastala u Kosovskoj ulici u centru grada, a s obzirom da su tri automobila “pristala” na trotoar ispred javnog lokala, gde ne bi smelo da se staje – ukazuje na to da je malo verovatno da su sva tri vozila stala u razmaku od tri milisekunde. Deluje da niko od nadležnih iz Parking servisa nije bio tu da odreaguje.

Ne sumnjamo da su nemarni vozači brzo napustili “improvizovani parking”, ali složićete se da nije pošteno da se često “provuku”, a to je ipak mnogo ozbiljniji prekršaj od dva minuta neplaćenog dodatnog sata u zoni na regularnom parking mestu.  Ako su tolerantni prema ovakvim slučajevima, trebalo bi da tolerišu i druge “propuste”, zar ne?!