PROŠAO JUTARNJI KOLAPS: Beograd zatrpan snegom, kolovozi slabo prohodni, GSP U HAOSU (FOTO)

sneg
dnevno.rs

Sneg u Beograda pada neprekidno skoro 20 sati. Ulice su mahom neočišćene što stvara dodatne probleme, naročito u saobraćaju. Ako ne morate, ne izlazite van...

 

foto: Dnevno.rs

Pojedini autobusi GSP-a od jutros se otežano kreću, a kolaps je i na mostovima preko Save. Probleme stvaraju neočišćene ulice po kojima autobusi sada ne mogu da voze, a kritično je naročito na uzvišicama.

Javni prevoz u Beogradu odvija se otežano zbog neraščišćenog snega, nekoliko prigradskih linija je skraćeno.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali istakao je da, i pored snežnih padavina koje traju već 20 sati, uz manje probleme, saobraćaj u glavnom gradu funkcioniše.

Imamo probleme sa pucanjem pojedinih vodovodnih cevi, onih starih preko pet decenija. Imamo 21 mobilnu ekipu Beogradskog vodovoda i kanalizacija na terenu. Preko 2.000 radnika radi neprekidno već više od 15 sati. Čistimo, borimo se“ – kazao je on, a prenosi B92.

Duž celog Bulevara Oslobođenja su ogromne gužve, sve do mosta Gazela, naročito kod Autokomande. Saobraćaj teško ide i iz pravca Banjice, Dušanovca i naselja Braće Jerković.

 

foto: Dnevno.rs

Čepovi se stvaraju i na Brankovom mostu, na izlazu sa Banovog Brda prema Bulevaru Vojvode Mišića.

Otežani prilaz gradu i u centru je stvorio kolaps, pa nadležni apeluju na sve koji ovog jutra ne moraju da izlaze da ostanu kod kuće.

O linijama GSP-a koje se kreću otežano ili koje su potpuno obustavljene možete čitati OVDE!

Vozačima se savetuje dodatni oprez i brzina prilagođena vremenskim ulovima.

Pogledajte kako izgledaju ulice širom Beograda:

 

foto: Dnevno.rs