KRAJ JEDNE EPOHE: Kuća “Srećnih ljudi” VIŠE NE POSTOJI, pogledajte šta se danas nalazi na njenom mestu (FOTO)

Srećni ljudi
Dnevno.rs/Kolaž

Legendarna kuća koja je skrivala sve tajne porodice Golubović više ne postoji, a epizode kultne serije, koja se ovih dana ponovo emituje, sada su jedine upomene na "Srećne ljude"...

 

Kuća Golubovića iz serije “Srećni ljudi” nalazila se na Lekinom brdu. Od završetka snimanja davne 1996. godine prošlo je više od dve decenije, a vreme je uzelo svoj danak – objekat dobro poznat svima koji su ikada gledali seriju više ne postoji!

Rušenje zdanja koje je steklo kultni status predstavlja kraj jedne epohe. Svaki trag “Srećnih ljudi” izbrisan je onda kada je do temelja srušena kuća u Miklošićevoj ulici!

Kuća koje više nema bila je sazidana još davne 1923. godine, a u vreme kada je snimana kultna serija (od 1993. do 1996.) imala je više od 70 godina…  Zidana je blatom i jedina je od retkih koja je tako dugo “opstala”.

Za snimanje se uglavnom koristio prednji deo kuće, dvorište i hodnik, dok su sve ostale scene nastale u studiju, tako da se unutrašnji deo kuće koji danas gledate, prilično razlikovao od stvarnog. Ukoliko želite da pogledate kako je ovo zdanje izgedalo pre rušenja kliknite OVDE.

 

Vlasnici kuće ” Srećnih ljudi”, porodica Popović je pre više od godinu dana prodala ovu nekretninu investitorima koji danas grade moderni stambeni objekat. Novo vreme donosi i novi, potpuno drugačiji izgled. Što dodatno briše svako sećanje na “srećnu kuću”.

Ukoliko biste se danas zadesili u Miklošićevoj ulici broj 35 naišli biste na veliku građevinu, razdragane radnike i starije meštane u prolazu koji se sećaju kultne serije iz devetesetih, a i kuće u kojoj je snimana.

 

Stambeni objekat koji se gradi na mestu gde se nalazila kuća porodice Golubović iz serije “Srećni ljudi”, Foto: Ivan Tošković

 

Iako je sravljena do temelja, sećanja na legendarnu kuću živeće još dugo jer je kultna serija dokaz da ne stari i ne gubi značaj u bilo koje vreme da se prikazuje. Kroz nju je “protutnjalo” mnogo značajnih imena za srpsku kulturu i zbog toga ostaje velika žal, ali i nada da će oni koji budu živeli na njenom mestu biti podjednako “srećni ljudi” kao što je bila porodica Golubović.