UBISTVO NA ZAKINTOSU: Uhapšenim Srbima ODREĐEN PRITVOR, a evo ŠTA SU REKLI na saslušanju!

tuča zakintos
Print screen/You Tube

Svim uhapšenim državljanima Srbije, osumnjičenim za učešće u prebijanju na smrt američkog turiste na grčkom ostrvu Zakintos prošlog petka, određen je pritvor do početka suđenja. Kako prenose grčki mediji, oni su juče na saslušanju pred istražnim sudijom odbacili optužbe!

  

U kom roku bi suđenje moglo da počne teško je proceniti, s obzirom na to da se tek očekuje sprovođenje detaljne istrage i prikupljanje dokaza, pa onda podizanje i potvrđivanje optužnice i tek onda zakazivanje suđenja.

Osmorici uhapšenih je u sredu određen pritvor do početka suđenja, a oni se terete za ubistvo i preti im maksimalna kazna po grčkom zakonu – doživotna robija.

Kako pišu mediji, šestorica srpskih mladića je odbacilo svaku umešanost u zločin “iako se oni jasno vide na snimcima tuče”.

Izbacivač srpskog porekla rekao je pred sudijom da “nije udarao žrtvu”. 

Nisam ga tukao, ili mu bar nisam naneo smrtonosni udarac jer mi je ruka slomljena – rekao je on. 

Grčki barmen je takođe rekao da on nije taj koji je ubio Bakarija Hendersona. 

Da, udarao sam ga, ali nisam imao nameru da ga ubijem. Video sam da je u tuči moj kolega i dotrčao sam da pomognem – rekao je on. 

Grčki portal Proto tema objavio je ranije snimak sigurnosne kamere jednog kafića na kome se vidi tuča mladića, kao i snimak iz kluba u kome se vidi početak tuče.

Lokalni mediji su ranije preneli da su napadači na Amerikanca na grčkom ostrvu Zakintos osumnjičeni za teško krivično delo grupnog ubistva.

Uhapšeno je ukupno devet osoba, od kojih je jedan Grk, koji je radio kao barmen noćnog kluba na plaži Laganas, ispred kojeg je ubijen 22-godišnji Afroamerikanac u tuči.