PUŠTENI DA SE BRANE SA SLOBODE: Trojica Srba uhapšenih na Zakintosu danas STIŽU U BEOGRAD!

tuča zakintos
Print screen/You Tube

Trojici državljana Srbije optuženih za ubistvo američkog turiste na Zakintosu odobreno je da se brane sa slobode, uz kauciju od po 5.000 evra. Oni će, kako su javili grčki mediji, čarter letom doputovati danas u Beograd, prenosi RTS.

 

Petorici uhapšenih, među kojima je jadan Grk, jedan Srbin iz Bosne s britanskim pasošem i trojica srpskih državljana, određen je pritvor do početka suđenja.

Oni će biti prebačeni u zatvor u mestu Avlona, oko 50 kilometara udaljenom od Atine. O sudbini jednog srpskog državljanina, koji je juče dao iskaz u svoju odbranu, biće odlučeno danas. 

Kako je prenela komercijalna TV stanica Antena, razjašnjeno je da nije bilo nacionalističkih, ni rasističkih motiva za ubistvo. 

Takođe je objavljeno da bi istražni sudija za neke od uhapšenih mogao da državnom tužiocu predloži i najtežu kaznu koju poznaje grčko pravosuđe – doživotnu robiju, jer je zločin okvalifikovan i kao planirano tj. organizovano ubistvo. 

Ukupno devet osoba je uhapšeno zbog učestvovanja u tuči na Zakintosu u kojoj je ubijen američki državljanin, od čega su sedam osumnjičenih državljani Srbije. 

Sumnja se da je najmanje 15 osoba zadalo udarce nesrećnom mladiću od kojih su nekoliko udarca bila fatalna. 

Inače, branilac jednog od optuženih Zora Dobričanin Nikodinović izjavila je da tuča na Zakintosu nije izbila zbog “selfija”.