PRVA REAKCIJA: Siniša Mali u ponedeljak postaje MINISTAR FINANSIJA, a evo šta ima da KAŽE na to

Siniša Mali
Beta

Dosadašnji gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da je počastvovan što ga je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić predložila za novog ministra finansija.

 

Mali je u pisanoj izjavi izrazio zahvalnost premijerki i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što su, kako je rekao, prepoznali njegovu posvećenost borbi za bolji život gradjana.

– Ovo je veliki izazov za mene i daću sve od sebe da opravdam njihovo poverenje. Ukoliko poslanici većine u Narodnoj skupštini prihvate predlog premijerke, kao ministar ću se svakog dana boriti za dobrobit građana Srbije, za stabilnost javnih finansija i veća ulaganja u budućnost naše dece i države – kazao je Mali, a prenela Gradska uprava Beograda.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sazvala je posebnu sednicu za ponedeljak, 28. maj, na čijem će dnevnom redu biti izbor i polaganje zakletve novog ministra finansija.

Premijerka Srbije Ana Brnabić predložila je Skupštini Srbije da za ministra finansija Vlade Srbije izabere Sinišu Malog.

Mali, koji je do sada bio gradonačelnik Beograda, predložen je za ministra finansija umesto Dušana Vujovića, čija je ostavka stigla u Skupštinu Srbije 8. maja. Vujović je odlučio da se povuče sa te funkcije iz ličnih i porodičnih razloga.