Gojković: Lokalni i pokrajinski izbori biće istog dana

Maja Gojković
Beta

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da će lokalni i pokrajinski izbori biti održani istog dana, ali tačan datum se ne zna.

 

– Bilo bi zaista neozbiljno i neodgovorno prema građanima Srbije kada bi to učinili u različitim terminima, tako da ću pažljivo osluškivati kada će biti raspisani pokrajinski izbori jer Srbija mora da ima izbore u isto vreme radi ekonomičnosti i efikasnosti – rekla je Gojković za RTS.

Ona je objasnila i da ona raspisuje lokalne izbore, a predsednik pokrajinske vlade izbore za pokrajinsku skupštinu. Govoreći o radu Skupštine u protekloj godini, Gojković je kazala da je najvažnije to što su se poslanici pokazali kao dobri partneri Vladi Srbije u sprovođenju reformi, pre svega ekonomskih, za koje je Srbija dobila pohvalu u izveštaju

Evropske komisije i uz pomoću kojih su otvorena prva pregovaračka poglavlja sa EU.

Ona je povodom zamerki opozicije na hitnost postupka usvajanja zakona rekla da Vlada Srbije pribegava hitnom postupku samo kada je to nužno potrebno.

Na pitanje da li će predstavnici Vlade dolaziti češće da odgovaraju na poslanička pitanja rekla je da 2010. i 2011. godine tadašnji premijer nije došao ni jednom.

Gojković je rekla da su poslanici slobodni 1. i 2. januara i da se onda očekuje set zakona iz Ministarstva unutrašnjih poslova, Predlog zakona o sportu i zakoni koji se tiču lokalne samouprave, boračkih i socijalnih pitanja.