VELIMIRU ILIĆU NIJE DOZVOLJENO DA GLASA: “Ovo je najveća bruka za Srbiju!”

Velja Ilić
Wikipedia/Medija centar Beograd

Lider Nove Srbije i dugogodišnji gradonačelnik Čačka Velimir Ilić nije mogao da glasa na svom biračkom spisku u Osnovnoj školi u Atenici.

 

Ilić je kao i do sada, na biračko mesto 94 u Atenici došao u 12 časova, ali je birački odbor konstatovao da ga nema u biračkom spisku i nisu mu dozvolili da glasa.

 
Iako je imao uredan poziv za glasanje i godinama glasa na istom biračkom mestu, ovog puta mu to nije bilo dozvoljeno, zbog čega je kako kaže Ilić za “Blic” ostao šokiran.

Žaliću se svim instancama i institucijama. Svoje glasačko pravo na ovo biračkom mestu koristim decenijama i prosto je neverovatno da me sada nema na spisku. Ovo je najveća bruka za Srbiju – kaže za Velimir Ilić.

Na biračkom mestu Ilić je razmenio par teških reči sa predstavnicima biračkog odbora, a verbalno se sukobio i sa jednim sugrađaninom, zatraživši da mu se hitno omogući da glasa.

On je na glasanje došao u pratnji supruge i sina, sa kojima živi na istoj adresi. Njih dvoje su bez problema iskoristili svoje glasačko pravo, jer su se njihova imena nalazila na biračkom spisku.