MASAKR U NICI: Ko je napadač i šta se dosad zna o užasu koji je potresao svet

Nica
Printscreen

Napadač iz Nice zove se Muhamed Lahuaiej Bulel (31), ima dvojno državljanstvo Francuske i Tunisa, i živi na severu Nice, objavio je list "Nica maten".

 

Kako se navodi, Bulel je pre napada radio kao vozač u kurirskoj službi, otac je trogodišnjeg deteta i poznat je policiji po prekršajima, “delinkventskom ponašanju i nasilnim činovima”. Prema policijskoj dokumentaciji, on nije bio označen kao osoba koja je prošla kroz radikalizaciju.

Njegov stan je pretresen rano jutros, a policijski timovi pokušavaju da utvrde da li je imao pomagače. Nekoliko Bulelovih rođaka je privedeno na saslušanje.

Prema dostupnim informacijama, beli kamion kojim je izvršen napad iznajmljen je pre nekoliko dana, što ukazuje na to da je napad planiran.

Mediji navode da je Bulel rođen u Tunisu, ali da dugo živi u Nici. Vlasti Tunisa su saopštile da napadač iz Nice nije na njihovim listama lica povezanih sa terorizmom.

Bulel nije ni na listama sumnjivih koje imaju francuski obaveštajci.

Nije poznato da li dokumenta nađena u kamionu posle napada pripadaju Bulelu.

Najmanje 80 ljudi je stradalo, a više od stotinu povređeno u francuskom gradu Nici kada je napadač pucao pa kamionom uleteo u puno šetalište .