PAO AVION SA 81 PUTNIKOM: Najmanje 76 mrtvih, među njima i BRAZILSKI FUDBALERI (FOTO)

Avion
Printscreen

Avion sa 81 putnikom i članom posade koji je putovao iz Brazila prema Kolumbiji srušio se blizu grada Medeljina, akcija spasavanja je u toku i ima preživelih.

Kako se navodi, u letelici su se nalazili fudbaleri brazilskog Šapikoensea, uzrok pada se još utvrđuje, iako se sumnja da je do tragedije došlo pošto je avionu nestalo goriva. U međuvremenu je saopšteno i da je avion proglasio uzbunu oko 22 sata uveče po lokalnom vremenu i da je bio prijavljen mehanički kvar.

Najmanje deset osoba je povređeno i prebačeno u bolnicu, javili su predstavnici spasilačkih službi, a broj stradalih nije poznat.

U avionu su se nalazile 72 osobe i devetoro članova posade, leteo je ka drugom najvećem aerodromu u Kolumbiji.

Spasilačkim službama akciju ometaju loši vremenski uslovi, tako da je pristup mestu pada letelice moguć jedino kopnenim putem.

Avion tipa Aerospejs 146 je poleteo iz Sao Paola u Brazilu, imao je jedno zaustavljanje u Santa Krusu de la Sijera u istočnoj Boliviji odakle se uputio ka Kolumbiji. Tom letelicom su ovog meseca putovali i fudbaleri argentinskog nacionalnog tima.

Brazilski mediji su preneli da je avion izgubio kontakt sa kontrolom leta nešto posle ponoći lo lokalnom vremenu, kao i da se srušio nekoliko momenata pre nego što je trebalo da sleti.

Fudbaleri brazilskog kluba su putovali u Kolumbiju gde je trebalo da se sastanu sa lokalnim Atletiko Nasionalom u prvom meču finala Kupa Sudamerikana 30. novembra u Medeljinu.

Kolumbijski mediji su dodali da su se u avionu nalazili i funkcioneri kluba, njih ukupno osmorica, troje gostiju kluba i 21 novinar.

Mediji su preneli i da su se u avionu nalazila 22 fudbalera:

Danilo, Folman, Himenes, Dener, Alan Rušel, Karamelo, Marselo, Felipe Maćado, Tijego, Neto, Žosimar, Žil, Serhio Manoel, Mateus Biteko, Kleber Santana, Artur Maija, Kempes, Ananijas, Lukaš Gomeš, Tiaguinjo, Bruno Ranhel i Kanela.

Dodaje se i da je Rušel navodno prebačen u bolnicu.

– U svetlu različitih informacija koje stižu do medija kroz različite kanale izvora, a u vezi sa incidentom sa avionom koji je prevozio delegaciju našeg kluba, na čelu sa potpredsednikom Ivanom Tozom, čekamo zvanično saopštenje kolumbijskih vlasti, kako bismo se zvanično oglasili povodom incidenta. Neka je bog uz naše sportiste, rukovodioce, novinare i druge goste koji su bili uz delegaciju – navodi se u saopštenju kluba.