AL KAPONE je bio jedan od najvećih kriminalaca, ali NJEGOVOM BRATU svet je i danas zahvalan

Al Kapone
Wikipedia

Porodica Kapone i ozloglašena braća Al, Frenk i Ralf sejali su smrt u Čikagu tridesetih godina prošlog veka, ali je jedan od njih iza sebe ostavio i jednu dobru stvar, koja nam i danas čini život bezbednijim.

 

Ralf Kapone je sasvim moguće jedan od pionira u bezbednosti prehrambenih proizvoda, piše Hafington post.

Navodno, poznati gangster je naredio svim mlekarama u Ilinoisu da posebnim nalepnicama obeležavaju datum proizvodnje na svojim flašama, nakon što se dete jednog njegovog poznanika otrovalo zbog pokvarenog mleka.

Iako zvanični organi u SAD nisu mogli novinarima potvrde istinitost ove priče, nisu mogli ni da je demantuju, a 76-godišnja Ralfova unuka Dirdri Kapone kaže da je to istina.

– Moj deda je otišao u Springfild potpuno samostalno i lobirao je da mlekarska industrija uvede obavezu ispisivanja datuma na flašama. Rok trajanja nije postojao, ali bi ljudi sami odlučivali da li je mleko suviše staro – rekla je Dirdri za “Haf” i dodala da je njen deda zbog toga dobio nadimak “Flašica”.

Inače, u moru legalnih i ilegalnih poslova kojima se bavila porodica Kapone, u proizvodnji i isporuci mleka po Čikagu su bili jedni od “većih igrača”.loading...