ANEGDOTA IZ SVETA TEATRA: Glumački bard LJUBA TADIĆ posle OVOG INCIDENTA nikad više nije išao na BITEF!

Ljubomir Ljuba Tadić
Printscreen

Ne čudi što su se svi njegovi intervjui i te kako osvrtali na temu glume i pozorišta čiji je Ljuba Tadić bio svojevrsni filozof.

 

Ljubomir Ljuba Tadić ostaje upamćen kao vrhunski glumac koji se odlično snalazio pred filmskim i televizijskim kamerama, radijskim mikrofonima, ali i na daskama koje život znače.

Cela porodica Tadić okrenuta je glumi, Ljuba je bio oženjen glumicom Snežanom Nikšić, njegov rođeni brat Rastko bio je glumac, baš kao i bratanac Ljubivoje.

Pokojni velikan pozorišne scene bio je nosilac brojnih priznanja, poput Sedmojulske nagrade, Dobričinog prstena, statuete Joakim Vujić, nagrade “Pavle Vuisić” i Zlatne arene koju je čak šest puta osvojio.

Ljubomir Tadić je smatrao da pozorište mora da odgovori na temeljna pitanja, da pomogne ljudima da čuju odgovore na pitanja koja su im se postavljala u društvu. Međutim, nikad nije dozvoljavao da ga nazivaju prvakom, a doživljavao je omanji nervni slom kad bi ga neko nazvao doajenom ili bardom.

Kruži anegdota da je ovaj slavni glumac pre više od 30 godina odustao od odlaženja na BITEF.

Nas su na BITEF-u pre trideset godina zasipali džakovima brašna, tako nas i sada zasipaju nekim modernizmom iako je već sve rečeno – izjavio je Tadić u jednom intervjuu.

Međutim, ostalo je neizgovoreno i da je tom prilikom glumac odneo odelo na hemijsko čišćenje, a račun podneo organizatorima BITEF-a, te da nikada više nije posetio čuveni pozorišni festival.loading...