Bio je i ostao – GOSPODIN MANGUP! Evo šta je Dragan Nikolić poželeo Slobodanu Miloševiću ZA ROĐENDAN

Te davne 1943. avgusta meseca, baš na današnji dan, rođen je, videće se kasnije jedan od najboljih i najvoljenijih jugoslovenskih i srpskih glumaca - Dragan Nikolić.

Dragan Nikolić
Youtube screenshot

Lepi Gaga je filmsku karijeru počeo u filmu Živojina Pavlovića “Kad budem mrtav i beo” 1967. Potom su uloge krenule da se nižu. Pravu slavu doživljava u seriji “Otpisani” 1974. godine gde igra Prleta. Da ne zaboravimo i “Ko to tamo peva”, “Nacionalna klasa”, “Idemo dalje”, “Balkan ekspres”, “Poslednji krug u Monci”.

Za sebe je govorio da je kosmopolita.

“Ja nisam jugonostalgičar. Ja sam kosmopolita. Svako ima pravo na svoj odabir. Trudim se da razumem ljude po kastama, opredeljenjima, nacionalostima”, rekao je jednom prilikom.

Inače, zanimljvo je to da je na isti dan kada i Gaga, samo dve godine ranije, rođen bivši predsednik Srbije i Jugoslavije Slobodan Milošević.

Na tu podudarnost se u jednom intervjuu osvrnuo i sam Dragan Nikolić.

“Ono što je zanimljivo u vezi mog rođendana, taj 20. avgust je bio rođendan i pokojnog predsednika Slobodana Miloševića, jedino je on bio dve godine stariji. U vreme kada je to bilo i opasno reći, kada je on bio na vlasti, zvali su me novinari koji su znali da smo istog dana rođeni. Zvali su me i pitali šta bih poručio predsedniku za rođendan. I onda bih ja rekao da mu želim ono što i sebi – puno zdravlja i da što pre ode u penziju. I nije me poslušao, a ko zna šta bi bilo da jeste. To su objavili ali mi nije falila dlaka sa glave”, rekao je tada Dragan Nikolić za subotičku K23.