NJEGOV POROK BILE SU MALOLETNICE: Čarli Čaplin im je oduzimao nevinost, a one njemu MILIONE!

Čarli Čaplin
Wikipedia

Mnogi od nas ne bi povezali Čarlija Čaplina sa bilo kojim oblikom skandala, jer ga se uglavnom sećamo "samo" kao velikog komičara i ikone nemog filma.

Ipak, legenda nemog filma, imala je neobičnu sklonost ka znatno mlađim ženama, a dokaz za to je činjenica da se ženio tinejdžerkama.

Prva žena, Mildred Haris, imala je samo šesnaest godina kada se udala za Čaplina koji je tada imao 29. Priča se da je lažirala trudnoću kako bi je Čaplin oženio.

U to vreme Čaplin je fantastično zarađivao tako da je početak njihovog braka doneo gospođi Čaplin ličnog vozača i otvoren račun u najprestižnijim buticima tog vremena. Za vreme snimanja filma “Dan uživanja” u julu 1919. godine Mildred je donela na svet dete koje je umrlo posle 3 dana.

Čaplin nije voleo svoju prvu ženu. Kada je saznao da je dete umrlo, odselio se iz zajedničke vile. Ubrzo je stigao i zahtev za razvod.

Njegova druga supruga, Lita Grej, počela je da glumi u Čaplinovim filmovima u 12. godini, sa 15 je zatrudnela, a sa 16 se udala. Nju je “primetio” na snimanju filma “Mališan”.

Čaplin je tada imao trideset i pet godina. Dobili su dva sina – Čarlija Čaplina mlađeg i Sidnija Earlena Čaplina. Razveli su se 1928. godine, pošto joj je Čaplin ponudio pozamašnu sumu novca kako bi abortirala. To je ujedno bio i najskuplji razvod tog vremena. “Mala Lita” mu je “izvukla” neverovatnih 850.000 dolara.

Lita je bila jedina od njegove 4 žene koju nije spomenuo u autobiografiji. Za Čaplina je rekla da je bio opsednut deflorisanjem i vaspitavanjem svojih izuzetno mladih žena, piše Articles latimes.

Treća Čaplinova žena bila je Polet Džulijet Godar sa kojom se tajno venčao u Kini.

Kada se upoznala sa Čaplinom slagala ga je za godine. Imala je 19 godina, a rekla mu je da ima samo 16. Sutradan ju je pozvao u njegovu vilu da pregovaraju o ulozi u njegovom novom filmu. Pričalo se da nije dobila ulogu u filmu “Prohujalo sa vihorom” jer nije htela da prizna da se udala za Čaplina, piše Dejli mejl.

Kasnije se udala za nemačkog pisca Remarka.

Svoju poslednju, tada sedamnaestogodišnju ženu, upoznao je sa pedeset i tri godine.

U trenutku kada su se upoznali, Una je imala 17 godina. Venčali su se čim je postala punoletna.

Una je bila ćerka američkog pisca Judžina O’Nila i britanske književnice Agnes Bolton.

Foto: Čarli Čaplin stavlja burmu na prst svoje izabranice


Kada ju je Čaplin primetio, Una se zabavljala sa tada nepoznatim Selindžerom koji je imao 21 godinu. Una O’Nil ostaje sa njim sve do Čarlijeve smrti, a rodila mu je osmoro dece, piše Vintidž njuz.