Ceo svet pamti HALJINU koju je kraljica Elizabeta NOSILA NA KRUNISANJU ne znajući SKRIVENU PORUKU koju nosi (FOTO)

Danas, kraljica Elizabeta II državni je poglavar s najdužim stažom i kraljica koja vlada duže i od Viktorije, monarh je 16 kraljevskih zemalja Komonvelta i vrhovni poglavar crkve Engleske. A, sve je počelo 2. juna 1953. kada je devojka od tek 26 godina sela na britanski presto.

Krunisanje kraljice Elizabete
Wikipedia

Punih 65 godina je kraljica Elizabeta II na tronu Velike Britanije. Prošle godine, u susret jubileju, govorila je o samoj ceremoniji krunisanja koja joj je, kako je rekla, bila jedno traumatično iskustvo.

Vožnju u pozlaćenoj kočiji teškoj četiri tone, od Bakingemske palate do Vestministerske opatije, u kojoj su svi britanski monarsi krunisani od 1066. godine, kraljica je opisala kao “užasnu”, ističući da kruna “nije baš udobna”.

Venčao joj se unuk, ali je KRALJICA BILA ZVEZDA! Postoji DIRLJIV RAZLOG zbog kog Elizabeta uvek nosi DREČAVE BOJE

wikipedia.org

Tog 2. juna 1953. nosila je dve krune – krunu Svetog Edvarda od 2,2 kilograma (koju nakon toga nikada nije stavila na glavu) i dijamantsku imperijalnu državnu krunu, koju nosi prilikom zvaničnih događaja kao što je početak rada parlamenta, gde javno čita program britanske vlade.

Elizabeta je tada otkrila i da, kada nosite krunu ni slučajno ne smete da spustite pogled jer teška kruna mogla bi i da slomi vrat.

Činjenica da je tako teška nije nikakvo čudo kada se zna da kruna sadrži 2.868 dijamanata. Između ostalog, na kruni se nalazi i basnoslovno vredan dijamant Kulinan II, od 317,4 karata, kao i safir svetog Edvarda iz srednjeg veka. Tu je i rubin Crnog princa, takođe u kraljevskoj kolekciji dragulja još iz srednjeg veka.

Elizabeta se prisetila i, kako je opisala, “teškog, preteškog ogrtača”. Ceo proces proglašenja nove kraljice trajao je puna tri sata i Elizabeti je ostao u izuzetno neugodnom sećanju.

Ceo svet gledao je TIJARU koju je Megan nosila na venčanju ne znajući SKRIVENU PORUKU KOJU OVAJ NAKIT IMA (FOTO)

A ne zaboravimo ni čuvenu haljinu u kojoj je krunisana. Dizajnirao ju je Norman Hartnel, kome je poverila i izradu svoje venčanice. Haljina je, kao i kruna, bogato ukrašena dijamantima, kristalima, biserima, ametistom i prošivena zlatnim i obojenim svilenim nitima.

Na haljini je radilo šestoro tkača i ceo proces trajao je oko 3.000 sati. Model je bogat vezom i detaljima a dominiraju floralni motivi. Inače, Norman je samoinicijativno, da buduća kraljica to ne sazna do trenutka oblačenja na haljini izvezao i deteline sa četiri lista, na levoj strani – za sreću buduće vladarke.