ČOVEK KOJI (NI)JE BIO TAMO: Nestao je u oluji, bio proglašen mrtvim, pa se 8 godina kasnije POJAVIO NA TELEVIZIJI

Fric Džonson
Wikipedia

U doba moderne tehnologije, nestanci se brzo primećuju i prijavljuju, a ljudi pronalaze brže i lakše. Ali, nije uvek bilo tako!

Prodavac posuđa i amaterski strelac Lorens Džozef Bejder ignorisao je 1957. godine nekoliko meteoroloških upozorenja o oluji i isplovio brodom na jezero Eri. 

Njegov brod pronađen je narednog dana, prilično oštećen i bez vesla. Svi su zaključili da je Lorens poginuo u oluji. Pretraženo je jezero, ali telo nije pronađeno. 

Lorens je u trenutku nestanka imao troje dece i trudnu suprugu koja je primila 40.000 dolara životnog osiguranja. 

Osam godina kasnije, porodični prijatelj je tokom posete Čikagu sreo čoveka koji je ličio na Lorensa

“Dvojnik” se zvao Džon Fric Džonson, i bio je poznati televizijski i radijski voditelj iz Omahe. Bio je česti komentator rvanja i pobednik brojnih takmičenja u streljaštvu. 

Džonson je rekao da ne zna ko je Bejder, da je odrastao u sirotištu i da je proveo 14 godina u vojsci pre nego što se preselio u Omahu. Tu se oženio i imao dete. Pristao je na davanje otisaka prstiju, a rezultati su pokazali da je zaista reč o Bejderu. 

Muškarac je nakon toga rekao da se ne seća ničega i da ima amneziju od nesreće. Osiguranje je tražilo svoj novac nazad, prva žena ga je ostavila, a brak sa drugom je proglažen nevažećim jer je već bio oženjen. Izgubio je posao na televiziji, a nedugo nakon otkrivanja umro od raka jetre. 

Do danas nije jasno šta se tačno dogodilo i da li je Lorens zaista izgubio pamćenje.