Čuli ste za Džeka Trboseka, ali zločini ovih MALO POZNATIH SERIJSKIH UBICA podjednako su JEZIVI

Ubice
ohsarahrose / Foter / CC BY-ND

Kada su serijske ubice u pitanju, Džek Trbosek i Džefri Damer su najpoznatiji zločinci o čijim delima se i danas govori. Međutim, ima još mnogo serijskih ubica koji su činili podjednako gnusne zločine, a koji zamalo da ostanu neotkriveni.

 

Pored Džeka Trboseka, Eda Gejna i Džefrija Damera, postoji još slučajeva serijskih ubica čije priče lede krv u žilama. Ovih pet se istina nisu proslavili kao već pomenuti, ali ne zaostaju po grozoti i zlodelima!

Vesli Alan Dod, “Vankuverski decoubica”

 

Vesli Alan Dod terorisao je Vankuver tokom ’90-ih godina prošlog veka. Ovaj serijski ubica nikada nije bio emotivno ili seksualno zlostavljan, što čudi za osobu koja je sa 13 godina počela da golotinjom plaši decu koja su bila mlađa od njega. Takvo ponašanje je eskaliralo 1989. kada je počeo da zlostavlja i ubija uglavnom dečake i mlade muškarce. Dok nije uhvaćen i osuđen, ubio je tri dečaka i planirao otmicu naredne četvorice, piše portal Viralnova.

Navodno se pokajao i, zgrožen svojim postupcima, zatražio da ga pogube 1993. godine

Rendi Stive Kraft, “Ubica sa reckama

 

Rendi Stive Kraft ili “Scorecard Killer” je između 1972. i 1983. ubio 51 vozača na koje je nailazio na autoputevima širom Kalifornije. Posle svakog ubistva, Rendi je u gepeku svoga automobila ostavljao napravljene recke od papira koje su označavale po jednu palu žrtvu.

Iako je izvršio preko 50 ubistava suđeno mu je samo za 16 kao i za zločine sodomije, mučenja i sakaćenje. Ovaj zločinac čeka smrtnu kaznu u zatvoru San Kventin u Kaliforniji.

Din Koral, “Kendi men”

 

 Još jedan kalifornijski ubica koji je početkom ’70-tih ubio 28 dečaka dobio je nadimke “Kandy Man” i “Čarobni frulaš”. Javnost je bila šokirana kada se saznalo da je ovaj serijski ubica zapravo Din Koral, dobar i odan vojnik.

Dinova porodica imala je prodavnicu slatkiša u Hjustonu zbog čega je i dobio nadimak “Kandy Man”, pošto je u svom kraju bio poznat kao fini momak koji je delio slatkiše besplatno. Suđeno mu je za zlostavljanje, silovanje, mučenje i ubistvo 28 dečaka. Odao ga je saučesnik Elmer Vejn Himli.

Artur Šavkros, “Mesar iz Ročestera”

 

Artur Šavkros ubio je 14 žena između 1972. i 1989. nakon što je bio pušten na uslovnu slobodu! Ovaj serijski ubica je svoju zločinačku karijeru započeo silovanjem i ubistvom dvoje male dece, da bi za te zločine bio pomilovan i vraćen u društvo.

Ponovo je uhvaćen kada su policajci primetili da urinira na mostu sa koga je bacio telo četrnaeste žrtve. Posle 18 godina provedenih u zatvoru, umro je od srčanog udara.

Denis Nilsen, “Ljubazni ubica”

 

Iza nadimka “Ljubazni ubica” krio se Denis Nilsen, koji je ubio 12 mladića koje je secirao i obljubljivao.

Ovaj užasni ubica je znao da žrtve drži u svojoj kući danima pa i nedeljama, da ih kupa, oblači i ima seks sa njima. Kada bi tela počinjala da trule, spaljivao je delove leševa ili ih bacao u kanalizaciju zbog čega je i otkriven.