Svaka punoletna osoba nezavisno od pola, nacionalnosti, rase, vere i finansijskog stanja mogla je da se prijavi da bude pripadnik Asgardije.

 

Naučnici su u oktobru prošle godine osnovali prvu svemirsku naciju, a do sada je stiglo preko 211.000 prijava iz čak 217 država.

Cilj ove nacije je stvaranje “mirnog društva“, otvoreni pristup svemirskim tehologijama i zaštita Zemlje od pretnji iz svemira, poput asteroida.

Kako je svaka punoletna osoba nezavisno od pola, nacionalnosti, rase, vere i finansijskog stanja mogla da se prijavi da bude pripadnik Asgardije, ruski naučnik, predvodnik nove nacije, Igor Ašurbejli bio je zatrpan zahtevima, zbog čega je uveo strogi proces potvrđivanja u kojem traži dodatne detalje poput datuma rođenja i adrese stanovanja.

Od 211.000 prijavljenih, 83 odsto čine muškarci, a kada je država u pitanju, najviše osoba prijavilo se iz Kine, njih 28.000. među njima je i umetnica iz Hong Konga Rajven Sin.

Zaista želim da vidim jesu li ljudska bića sposobna da ugrabe priliku za izražavanje svog mišljenja. Društvo u kojem sada živimo, a sve se svodi na kapitalizam ili komunizam, ispunjeno je sukobima – rekla je Sin.

Džon Spiro, digitalni marketinški stručnjak koji organizuje mesečne sastanke za Asgardijance u Hong Kongu, rekao je da ga ovo zanima zato što to vidi kao priliku za slanje ličnih podataka u svemir.

Asgardia će svoje fizičko prisustvo u svemiru uspostaviti preko serije satelita, od kojih će prvi – Asgardia 1 – biti lansiran 12. septembra 2017., objavio je Ašurbejli ovog meseca.

“Želimo da damo priliku svakome ko ima um, ko ima nešto, za svoju projekciju”, kazao je Ašurbejli za CNN.

Naš stvarni dom nije kuća ili grad gde smo rođeni. Naš dom je planeta Zemlja i mi je želimo zaštititi. To nije fantazija. Naseljavanje Marsa, galaksije i slično, to je zapravo lažnjak. Moja je namera da stvorim nešto stvarnije.

Pedesttrogodišnji astronautički inženjer kaže da sam financira projekat, u iznosi koji nije otkrio.loading...