Ejdus i Tatić jednom su u avionu SRELI PATRIJARHA PAVLA! Reakcija SVE TROJICE pokazuje kakvi su CAREVI BILI

Na dan kada se navršava 6 godina od kada nas je napustio doajen srpskog glumišta Josif Tatić sećamo se jedne anegdote iz njegovog bogatog života.

Dnevno.rs/Kolaž

Publika ga je zapamtila kao talentovanog glumca, Jataganca iz “Boljeg života,”, Taleta Surovog iz serije “Grlom u jagode”, doktora Slobodana Mihajlovića iz “Šovinističke farsa”… Za prijatelje i kolege Josif Tatić je bio večito nasmejani i raspoloženi drugar, uvek spreman da pomogne.

Jedan od onih koji su ga najbolje poznavali bio je glumac Predrag Ejdus sa kojim je Tale godinama igrao legendarnu predstavu “Šovinistička farsa”. Upravo on, ispričao je ovu anegdotu o kolegi.

TAJNA “ŠOVINISTIČKE FARSE”: Ejdus i Tatić na scenu IZNOSILI OVO i tako stvorili NAJGENIJALNIJU PREDSTAVU IKADA

Predrag Ejdus i Josif Tatić su desetak godina igrali jednu od najgledanijih predstava u Jugoslaviji “Šovinističku farsu”. Mnogobrojne su njihove zajedničke anegdote.

Sa “Šivinističkom farsom” Ejdus i Tatić su proputovali ceo svet i igrali na svim meridijanima. Upravo ova kultna predstava odvela ih je u daleku Australiju, a na povratku se desilo da avion dele sa patrijarhom Pavlom.

– Vraćali smo se sa turneje iz Australije i u Atini prelazimo u JAT-ov avion za Beograd. Ali avion ne poleće jer se čekaju neki VIP gosti. Stiže delegacija na čelu sa patrijarhom Pavlom. Prođu pored nas, odu napred, poleće avion, a Tale se diže i kreće – pričao je za Blic godinama kasnije Predrag Ejdus.

Glumac je nastavio.

– Pitam ga gde će, a on odgovara da ide da pozdravi patrijarha Pavla. Znam koliko smo popili na aerodromu, pili smo i u avionu čekajući VIP goste, molim ga da to ne radi, a on me otkačinje: “Ćuti, ti Jevrejinu, ovo je moj patrijarh!” A pritom je on bio ateista. Ode Tale, nije prošlo dve sekunde i vraća se. Pitam šta je bilo, a on mrtav ozbiljan odgovara: „Izgleda da me nije prepoznao!” I danas kad se setim kako mi to saopštava, vrištim od smeha – sećao se Ejdus.

A šta je o Josifu Tatiću ispričao njegov kolega Branko Cvejić saznajte ovde:

TALE GENIJALAC: Zbog požara u JDP svi glumci su bili OČAJNI, a onda je Josif Tatić postavio APSOLUTNO FANTASTIČNO PITANJE

Podsetimo, Josif Tatić je preminuo iznenada u 67. godini života, 8. februara 2013. u Beogradu.