Dajana, princeza od Velsa ubijena je pre tačno 19 godina, a njena sudbina ostala je da lebdi nad celim svetom. Umiljata žena, kraljevskog stasa bila je skromna, a o tome svedoče i intervjui koje je davala pre smrti.

 

Jedan od takvih intervjua sa njom uradio je Martin Bašir 1995. godine, koji ju je prvi upitao čuveno pitanje: Da li misliš da ćeš ikada biti kraljica?

Verovatno neočekivan odgovor prelepe žene, čija smrt je zatekla mnoge. Njena harizma, milost i kraljevsko držanje činili su da bude omiljena širom sveta.

Na vrlo škakljivo pitanje, u trenutku kada su sve oči bile uprte u nju, princeza je odgovorila: “Ne, ne znam. Želela bih da budem kraljica u srcima drugih. ne vidim sebe kao kraljicu ove zemlje.”

Njen iscrpni odgovor možda se nije svideo kraljevskoj porodici. Tokom čitavog intervjua izgledala je zamišljeno, kako je odgovorila na sva postavljena pitanja, pogledajte u videu. Možda će vas njeni odgovori iznenaditi, ali i posle 19 godina od njene tragične smrti možemo slobodno da kažemo da je bila krhka žena sa snažnim stavom, koja je bila brutalno direktna ili što bismo rekli – bez dlake na jeziku.

Život joj je bio turbulentan, a o tome govore i činjenice da se u toku braka borila s bulimijom, depresijom, a ačak je sebi pokušala da oduzme život.

Nakon razvoda od princa Čarsla, bila je ludo zaljubljena i verila se za Dodija Al Fajeda… Međutim, njihov kraj bio je kada su 31. avgusta 1997. nakon večere u hotelu Ric, oboje izgubili život u saobraćajnoj nesreći.loading...