Fidel Kastro ili “HODAJUĆI AFRODIZIJAK” drži brojne rekorde, ALI OVAJ ĆE VAS IZNENADITI!

Fidel Kastro
arhiva

Fidel Kastro je ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao osoba koja je preživela najviše atentata. A trebalo bi ga upisati u istu kao rekordera zbog još nekih stvari...

 

Kastrov otac bio je poreklom iz Galicije u Španiji, a majka je bila Kubanka. Kastro je rođen 13. jula u mestu Majari na porodičnoj plantaži šećerne trske.

Fidel je imao dva brata i četiri sestre, kao i polubrata i polusestru iz ranijeg očevog braka.

Bio je dosta nadaren učenik, ali se ipak više zanimao za sport nego za učenje. Odgajan je u privatnim školama kao i elitnoj jezuitskoj gimnaziji u Havani. Za politiku se zainteresovao 1945. godine kada je upisao Univerzitet u Havani gde je 1950. godine i doktorirao pravo. Te iste godine otvorio je advokatsku kancelariju u Havani.

Veliki ženskaroš 

 

Prvi brak sa Mirtom Diaz-Balart, koja je poticala iz aristokratske porodice, sklopio je još 1948. godine. Kastrov sin Fidel Kastro Diaz-Balart, koga su dobili u braku, rođen je 1949. godine.

Razveli su se pet godina kasnije.

Dok je u šumama planirao akcije protiv Batistovog režima “El Komadante” je postao otac čak troje dece različitih majki koje su ostale u drugom stanju u razmaku od nekoliko meseci. To je bilo 1956. godine.

 

Visok i preplanuo, revolucionar, mamac za ženska srca, uvek je privlačio pažnju lepšeg pola. Bilo u džunglama Kube ili na zasedanjima UN-a. Nebrojene lepotice prošle su kroz predsedničku rezidenciju u Havani. Kastro je svoje ljubavnice pronalazio na plažama Havane, a navodno je svaki dan spavao sa dve žene. S jednom za ručak, a sa drugom za večeru.

Uz dve službene supruge, Fidelove ljubavnice su i na ovom siromašnom ostrvu živele u velikom izobilju.

Šest godina starija revolucionarka Selia Sančez s kojom je Fidel tokom revolucije u predahu između borbi provodio dobar deo slobodnog vremena postala je prva sekretarka u Veću ministara.

Natalia Revuelta, s kojom je dobio kći Alinu, još jedna je iz plejade Kastrovih ljubavnica. Ceo život je provela u vili pokraj Havane. Ova udata lepotica plave kose i zelenih očiju kako bi pomogla revoluciju svog ljubavnika doslovno je ispraznila svoj bankovni račun i prodala sav dragoceni nakit. Smatrana je jednom od najlepših Kubanki svih vremena.

Njenu kuću je Fidel koristio za sastanke na kojima je planirao početak revolucije.

Kad sam pre 15 godina počela rad na knjizi, pitala sam ga koliko ima dece, ali njegov odgovor bio je prilično neodređen. Rekao je da ima gotovo celo pleme – kaže An Luis Bardah koja je objavila knjigu “Without Fidel“, hroniku života Fidela i njegovog brata Raula.

Sa drugom ženom Daliom Soto dobio je pet sinova, a sve ih nazvao imenima na slovo A (Antonio, Alehandro, Aleksis, Aleksander i Angel).

Ima devetero službeno priznate dece. 

Prema navodima njegovih biografa i bliskih saradnika, Kastro je bio “hodajući afrodizijak za žene” koji je spavao sa čak 35.000 žena!?

Nemoguće ga je bilo ubiti: Preživeo 638 atentata

CIA i brojni drugi pokušali su čak 638 puta da izvrše atentat na kako kažu “omraženog tiranina”. Vođa kubanske revolucije bi uvek nekako izbegao smrt.

Pokušavali su na razne načine – Eksplozivnim cigarama, TV kamerama iz kojih se trebao ispaliti metak, otrovnim ronilačkim odelima, pilulama, eksplozivom u njegovim cipelama, kontaminiranim poklonima, čak i otrovnim puderom kako bi mu otpala brada ššto bi umanjilo njegovu popularnost…

Ušao je u Ginisovu knjigu rekorda kao osoba koja je preživela najviše atentata.

Kad stvarno umrem, niko neće verovati – FIDEL KASTRO

Kastro drži i rekord po broju glasina o svojoj smrti. On je na te glasine o njegovoj smrti jednom prilikom izjavio kako su ga već toliko puta strani mediji proglasili mrtvim, da kad stvarno umre, niko neće verovati da se to zapravo dogodilo.

Ubitačno dugi govori

I zadnji rekord po kome će Kastro ostati zapamćen jesu neverovatno dugi govori. 

Nedodirljivi vladar Kube održao je najduži govor u Ujedinjenim nacijama. Trajao je 4 sata i 29 minuta. Najduži govor uopšte održao je na Kubi, a trajao je 7 sati i 10 minuta. loading...