FOTOGRAFIJA KOJA PROGANJA: Dobro pogledajte sliku pa kažite – da li možete da objasnite KO JE “DEČAK IZ KUTIJE”? (FOTO)

Na njegovom spomeniku umesto imena pišu samo tri reči - nepoznato dete Amerike.

Wikipedia

Ovo je foto – robot “dečaka iz kutije”, neidentifikovanog deteta uzrasta od 4 do 6 godina, čije je nago, pretučeno, beživotno telo pronađeno 25. februara 1957. godine u kartonskoj kutiji u Foks Čejsu, naselju u Filadelfiji.

Nepoznati dečak
Wikipedia/CarlK90245

Telo nesrećnog deteta bilo je zamotano u ćebe, a na njega je prvo naišao mladić koji je blizini postavio zamke za bizamske pacove. Mladić se bojao da će mu policija konfiskovati zamke, pa zato nije ni prijavio pronalazak tela.

Nekoliko dana kasnije, jedan student je pukim slučajem naišao na telo. Iako se bojao da prijavi slučaj policiji u strahu da na kraju on ne bude optužen za ubistvo, sutradan je ipak otišao u stanicu i ispričao nadležnima šta je pronašao.

Kutija u kojoj je pronađeno telo dečaka, Foto: Wikipedia

Policija je odmah izvršila uviđaj i uzeli su otiske prstiju deteta. Verovali su da je pitanje dana kada će slučaj biti rešen. Međutim, vreme je prolazilo, a niko nije došao da prijavi nestanak deteta.

Nikada nisu uspeli da dođu do bilo kakve informacije o dečaku. U jednom trenutku, cela Filadelfija bila je oblepljena fotografijom dečaka, ali niko nije došao u policiju, niko nije preuzeo telo, niko ga nije ni tražio.

Originalni poster kojim je policija pokušala da sazna bilo kakve informacije o dečaku, Foto: Wikipedia

U prvi mah, dete je sahranjeno na zajedničkom grobu za sva neidentifikovana tela, ali je 1998. godine ekshumirano kako bi mu se uzeo DNK. Sa napretkom tehnologije nadležni su se nadali da će naići na neko poklapanje u bazi i tako uspeti da ustanove identitet misterioznog dečaka.

Međutim, slučaj je i nakon toga ostao nerešen. Detetov DNK nije se poklapao ni sa jednim od višemilionskih uzoraka koji se nalaze u bazama SAD.

Nakon iskopavanja, dečakovo telo prebačeno je na zvanično groblje o trošku sina grobara koji je dete sahranio na zajedničkom groblju decenijama ranije. Na njegovom spomeniku umesto imena piše “Nepoznato dete Amerike”, a građani ga redovno održavaju i donose cveće i igračke.

Ovaj slučaj je zvanično i dalje otvoren, iako su male šanse da će se ikada otkriti šta se zaista dogodilo nesrećnom detetu.