Godinama je važio za NAJCENJENIJEG PREDSEDNIKA AMERIKE! Sada je pojavio šokantni TAJNI AUDIO ZAPIS (VIDEO)

Bivši američki predsednik Ronald Regan imao je rasističke komentare dok je bio guverener Kalifornije tako što je afričke diplomate nazvao "majmunima" tokom jednog telefonskog razgovora sa tadašnjim predsednikom SAD Ričardom Niksonom.

Regan i Gorbačov
Wikipedia

Audio zapis tog telefonskog poziva od oktobra 1971. godine, otkrio je Tim Naftali, bivši predsednik predsedničke biblioteke Ričarda Niksona, preneo je internet časopis Atlantik.

Nakon što se u UN glasalo za priznavanje Narodne Republike Kine, Regan, tada guverner Kalifornije, pozvao je telefonom Niksona, američkog predsednika od 1969.

Regan u razgovoru pominje Niksonu kako je besan na afričke zemlje koje su glasale protiv SAD u UN kako bi Kina bila priznata.

“Sinoć sam ono gledao na televiziji… Gledati te majmune iz afričkih zemalja… Prokleti bili, još ne znaju dobro ni cipele da nose”, rekao je Regan Niksonu koji je odgovorio dugim smehom.

Nikson je kasnije svojim saradnicima pominjao Reganov komentar.

Naftali je rekao da je deo audio trake o tom razgovoru stavljen na stranu pre nego što je Nacionalna arhiva pre dve nedelje odlučila da to objavi. 

Regan je bio predsednik SAD od 1981. do 1989. i jedan je od najcenjenijih bivših predsednika SAD. 

Reganov rasistički komentar objavljen je u trenutku kada je sadašnji predsednik SAD Donald Tramp optužen u nekoliko navrata za rasističke izjave, a po jednom skorašnjem istraživanju u SAD 51 odsto ispitanika veruje da je on rasista.