Slučaj nezabeležen u istoriji nacizma: AFROAMERIKANAC koji je hteo da postane HITLEROV VOJNIK

Hans Masakui
print screen/youtube.com/GDN1930bis1939

Hans Masakui je bio jedan od malobrojnih Afroamerikanaca koji su odrastali u nacističkoj Nemačkoj. Poreklom je iz porodice kralja liberijskog plemena Bai i bio je unuk tadašnjeg konzula Liberije u Nemačkoj Momolu Masakuija. U godinama kada je na talasu rasne mržnje stvaran projekat nacističke Nemačke, mali Hans je kao tamnoputi dečak zaboravio šta znači biti princ.

 

Hans je rođen 1926. godine, kao dete sina liberijskog diplomate Al-Hadža i nemačke medicinske sestre Berte Baec. Ipak, odrastao je bez oca koji je kao stipendista Univerziteta u Dablinu odlučio da se ne vrati u Nemačku. Hansa je odgajala njegova majka, a uz obilatu pomoć dede Momolua, a zajedno su živeli u rezidenciji liberijskog konzula.

ČULI STE ZA KRISTALNU NOĆ?! Evo zbog čega je ona Hitleru bila JEZIVO VAŽNA i zašto je u Nemačkoj VIŠE NIKO TAKO NE ZOVE

Društvena previranja i politika nacističke Nemačke, naterala su dedu Momolua da se vrati u domovinu. I pored velike opasnosti Berta je želela da sa malim Hansom ostane u Hamburgu. Vratila se poslu medecinske sestre i čvrsto odlučila da podiže sina kao samohrana majka. 

 

Hans je tokom detinjstva mnogo propatio zbog svog porekla. Ipak, bio je inteligentan i uprkos brojnim teškoćama uspeo je da se socijalizuje i stvori veliki krug prijatelja u neprijateljskom okruženju.

TAJNI DOKUMENTI O HITLEROVOJ SUDBINI: Nacistički vođa je PREŽIVEO RAT i nastavio delovanje na drugom kraju sveta?

 

Kao tinejdžer je očajnički pokušavao da postane deo Hitlerove omladine. Uniforme nacističkih vojnika su mu tokom godina ekspanzije nacističkog pokreta delovale vrlo primamljivo. U pozadini svega je bila njegova ogromna želja da se uklopi u čitav ambijent koji je tih godina vladao u zemlji. Čak je i od nastavnika dobijao ohrabrenje da svakim danom na sve moguće načine dokazuje lojalnost Hitleru i nacistima.

Majka mladog Hansa je pokušala da zaustavi sinovljevo moralno nazadovanje, ali bezuspešno. U više navrata je nastojala da mu objasni ko su nacisti. Ipak, Hans je zajedno sa ostalom decom bio duboko indoktriniran Hitlerovom propagandom.

Veruje se da su ondašnje vlasti u Hamburgu sa namerom poštedele Hansa sterilizacije koja je inače bila obavezna u Nemačkoj za osobe afroameričkog porekla. Verovatno su računale da bi im dečak u jednom trenutku koristio radi uspostavljanja ponovne kontrole nad izgubljenim kolonijama u Africi. 

Rat je sve više iscrpljivao nemačku privredu i stanovnici Hamburga su se u jednom trenutku suočili sa nezaposlenošću. Pored konstantne opasnosti od osvete u gradu je zavladala velika glad. Hansa je u pronalaženju posla dodatno opterećivala činjenica da je tamnoput. Čak i kada je pokušao da se pridruži nemačkoj vojsci bio je odbijen. 

Jedan Jevrejin radio je kao ČUVAR U LOGORU ZA NACISTE… Nakon rata, DOBIO JE POKLON od kojeg je zanemeo (FOTO)

Godine 1948. u Hansov život se vratio otac. Tada već kao dvadesetdvogodišnjeg mladića odveo ga je u Liberiju gde su mu ukazane sve prinčevske počasti. Tu je proveo niz godina nakon čega je otišao u Ameriku gde se zaposlio kao novinar. Između ostalog, radio je u časopisima “Džet” i “Eboni”.

U Americi se oženio i osnovao porodicu. Tamo je napisao i autobiografsku knjigu o odrastanju u nacističkoj Nemačkoj. Preminuo je u januaru 2013. godine.