Dve priče Ernesta Hemingveja napisane sredinom 50-ih godina koje su dosad retko viđene, biće objavljene sledeće godine.

Direktor Hemingvejovog literarnog imanja Majkl Katakis rekao je Asošiejtid presu da će priče “The Monument” i “Indian Country and the White Army” biti uključene u specijalno reizdanje klasika “Za kim zvona zvone”.

“For Whom the Bell Tolls: The Hemingway Library Edition” trebalo bi da izadje na leto 2019.

NEOBIČNI LJUBIMCI ERNESTA HEMINGVEJA: Na imanju slavnog pisca i danas žive MAČKE KAKVIH NIGDE NEMA (FOTO)

Ernest Hemingvej
Wikipedia

Katakis, čija knjiga “Ernest Hemingway: Artifacts from a Life” izlazi ove nedelje, već je nadzirao brojne posthumne projekte. On je radio u koordinaciji s piščevim sinom Patrikom Hemingvejem na reizdanju “Pokretnog praznika”, “Zelenih bregova Afrike” i drugim knjigama, zajedno s kontroverznim objavljivanjem “True at First Light” koju Hemingvej nije završio kada se ubio 1961.

– Već dugo razgovaram s Patrikom i uvek postavljamo isto pitanje ‘Postoji li razlog da ovo bude objavljeno?’ – rekao je Katakis.

On je odbio da komentariše zašto će biti objavljene dve priče iz 50-ih, koje su deo Zbirke Ernesta Hemingveja u Biblioteci Džona F. Kenedija u Bostonu.

NEUNIŠTIVI HEMINGVEJ: Preživeo četiri rata, najmanje šest teških bolesti i DVA PADA AVIONOM U DVA DANA!

Hemingvej je napisao pet priča 1956, o vremenu dok je bio izveštač i učesnik Drugog svetskog rata. On je svom izdavaču Čarslu Skribneru rekao da te priče verovatno treba da budu objavljene posle njegove smrti zato što su “pomalo šokante” i bave se “neregularnim trupama i borbama i ljudima koji su zaista ubijali ljude“.

Jedna do tih priča “Black Ass at the Crossroads” objavljena je prošle godine. Druga “The Bubble Reputation” zasad neće biti objavljena.loading...