Hemingvej je NAPISAO PET PRIČA i tražio da ih NIKO NE VIDI PRE NJEGOVE SMRTI! Imao je DOBAR RAZLOG ZA TO!

Ernest Hemingvej je napisao pet priča 1956, o vremenu dok je bio izveštač i učesnik Drugog svetskog rata. Svom izdavaču rekao je da te priče verovatno treba da budu objavljene posle njegove smrti. Čekalo se više od pet decenija.

Beta

Dve priče Ernesta Hemingveja napisane sredinom 50-ih godina koje su dosad retko viđene, biće objavljene sledeće godine.

Direktor Hemingvejovog literarnog imanja Majkl Katakis rekao je Asošiejtid presu da će priče “The Monument” i “Indian Country and the White Army” biti uključene u specijalno reizdanje klasika “Za kim zvona zvone”.

“For Whom the Bell Tolls: The Hemingway Library Edition” trebalo bi da izadje na leto 2019.

NEOBIČNI LJUBIMCI ERNESTA HEMINGVEJA: Na imanju slavnog pisca i danas žive MAČKE KAKVIH NIGDE NEMA (FOTO)

Ernest Hemingvej
Wikipedia

Katakis, čija knjiga “Ernest Hemingway: Artifacts from a Life” izlazi ove nedelje, već je nadzirao brojne posthumne projekte. On je radio u koordinaciji s piščevim sinom Patrikom Hemingvejem na reizdanju “Pokretnog praznika”, “Zelenih bregova Afrike” i drugim knjigama, zajedno s kontroverznim objavljivanjem “True at First Light” koju Hemingvej nije završio kada se ubio 1961.

– Već dugo razgovaram s Patrikom i uvek postavljamo isto pitanje ‘Postoji li razlog da ovo bude objavljeno?’ – rekao je Katakis.

On je odbio da komentariše zašto će biti objavljene dve priče iz 50-ih, koje su deo Zbirke Ernesta Hemingveja u Biblioteci Džona F. Kenedija u Bostonu.

NEUNIŠTIVI HEMINGVEJ: Preživeo četiri rata, najmanje šest teških bolesti i DVA PADA AVIONOM U DVA DANA!

Hemingvej je napisao pet priča 1956, o vremenu dok je bio izveštač i učesnik Drugog svetskog rata. On je svom izdavaču Čarslu Skribneru rekao da te priče verovatno treba da budu objavljene posle njegove smrti zato što su “pomalo šokante” i bave se “neregularnim trupama i borbama i ljudima koji su zaista ubijali ljude“.

Jedna do tih priča “Black Ass at the Crossroads” objavljena je prošle godine. Druga “The Bubble Reputation” zasad neće biti objavljena.