HITLEROVO ODELJENJE: Pažljivo gledajte – da li možete da pronađete monstruma? (FOTO)

Ova stara, izbledela fotografija nastala je 1899. godine u školi u malom gradu Leondingu na severu Austrije. Na njoj je razred đaka sa učiteljem. Dečaci mahom liče jedni na druge i ni po čemu se naročito ne razlikuju. Međutim, jedno od dece sa ove slike, u godinama koje dolaze, promeniće svet i to, nažalost, ne na bolje!

Wikipedia

Na fotografiji je odeljenje u koje je išao Adolf Hitler, upamćen kao jedan od najvećih zločinaca u istoriji čovečanstva! Desetogodišnji Adolf stoji u poslednjem redu u samoj sredini, a ističe se svojom visinom i ozbiljnošću.

Wikipedia

Adolf Hitler je rođen u austrijskom graničnom gradu Braunauu, kao četvrto od šestoro dece carinika Alojza Hitlera i njegove žene Klare. Od sve dece, samo su Adolf i njegova sestra Paula preživeli do odraslog doba.

NAJSTARIJA FOTOGRAFIJA JOSIPA BROZA: Pažljivo gledajte – da li možete da PRONAĐETE TITA? (FOTO)

Zbog prirode posla Alojza Hitlera porodica se često selila — iz Braunaua su prešli u Pasau, zatim u Lambah i potom u Leonding kod Linca. Upravo tu je i nastala ova školska fotografija.

Wikipedia

Adolf Hitler je u osnovnoj školi bio dobar učenik. Ipak, nakon nje, kada ga je otac pod prisilom uposao u gimnaziju, ocene su mu postajale sve gore, ponavljao je prvu godinu i kasnije nekoliko puta išao na popravne ispite.

Većina njegovih profesora je kasnije tvrdila da se Hitler uopšte nije isticao – ni na pozitivan, ni na negativan način. Neki smatraju da je bio bistar, ali nedovoljno zainteresovan za predavanja zbog toga što je imao problema sa autoritetom… ova osobina pratiće ga tokom celog života.