ISPLIVALE SLIKE GOLE MERILIN MONRO: Skrivane su punih 60 godina, a razlog je NEVEROVATAN! (FOTO 18+)

Prva gola scena Merilin Monro dogodila se u filmu "The Misfits" koji je osmislio njen tadašnji muž, američki književnik i pisac, Artur Miler. Iako je ta scena izbačena, tek sada su procurile fotografije koje dokazuju kako je Merilin bila prva američka glumica koja se skinula u filmu.

Merilin Monro
Wikipedia

Prvo se mislilo da su fotografije sa snimanja uništene, sve dok ih producentov sin, nakon skoro šest decenija čuvanja u tajnosti pod ključem do očeve smrti 1999. godine nije odlučio otkriti. Fotke prikazuju ljubavnu scenu Merilin Monro i glumca Klarka Gejbla u kojoj ona sedi na krevetu golih leđa i zadnjice, dok je spreda pokrivena prekrivačem.

– Moj otac je inače uništavao fotografije neiskorišćenih scena, ali za ovu je mislio da je vredna čuvanja – rekao je Kurtis Tejlor (71), sin producenta Frenka Tejlora. Taj film priča o trojici kauboja koji se takmiče za lepu ženu, bio je poklon glumici od njenog muža.

Kako je Miler shvatio da njegova supruga očajnički želi da se bavi glumom odlučio je da se angažuje i pomogne joj da snimi jedan film s njim. Ipak, poduhvat se nije završio uspešno. Merilin je sve više padala u depresiju, na snimanje je kasnila i dolazila nepripremljena. Rastali su se kada su i započeli snimanje, 1961. godine.

– Ako pročitate scenario filma, nigde se ne spominje nikakva golotinja. Kada se skinula, svi su ostali i šoku – rekao je Kurtis. U ono doba vladala je stroga cenzura seksa i golotinje u filmovima pa su se proizvođači filmova morali snalaziti na kreativnije načine kako bi ‘začinili’ scenu. Ipak, potpuno gola Merilin bila je puno više nego što je cenzura dopuštala.

Bio je to njen poslednji završeni film, a umrla je u dobi od 36 godina samo godinu dana nakon snimanja od preteranog doziranja tableta za spavanje. Fotografije će biti uvrštene u biografiju “Merilin Monro: Privatni život javne ikone” autora Čarlsa Kesilja.