STRANICE DNEVNIKA starog 135 godina otkrivaju: Ovo je identitet PRAVOG DŽEKA TRBOSEKA?!

Džek Trbosek
Wikipedia

U jednoj kući u Engleskoj pronađen je dnevnik koji bi mogao da potvrdi identitet jednog od najvećih londonskih ubica - Džeka Trboseka.

 

Identitet muškarca koji je 1888. godine sejao strah i paniku u Londonu nikada nije otkriven, a to bi uskoro moglo da se promeni zahvaljujući dnevniku od 9.000 reči u kojem su opisani počinjeni zločini i koji sadrži potpis ubice, piše britanski Telegraf.

Dnevnik je pronađen još 1992. godine, ali je tek nedavno potvrđena je njegova autentičnost. Pripadao je Džejmsu Mejbriku, bogatom trgovcu pamukom iz Liverpula, a u to vreme se verovalo da je reč falsifikatu, pa je ovo otkriće ubrzo zaboravljeno.

Ipak, filmski režiser Brus Robinson nedavno je uspeo da dođe do vremenskih kartica električara koji su radili u Mejbrikovoj kući 9. marta 1992, na dan kada je dnevnik pronađen.

Razgovor sa radnicima pokazao je da je predmet predat muškarcu po imenu Majk Beret, koji je priznao da je svojevremeno raširio priču o falsifikatu jer nije mogao da se suoči sa prevelikim pritiskom medija.

Iako nije potvrđeno da je Džejms Mejbrik zaista ubica, poznati trgovac trenutno je glavni osumnjičeni.