Današnji ljubavnici za njega su amateri! Ostavljao je udate, spavao sa opaticama, zavodio device, ali ovo je bio NAJVEĆI SKANDAL KAZANOVE

Kazanova
Wikipedia

Đakomo Kazanova "kumovao" je svakom srcelomcu, pustolovu i neodgovornom ljubavniku današnjice. Nakon njega svaki muškarac koji je dobro prolazio kod žena, zavodio ih i ostavljao dobijao bi njegovo ime, ali samo je jedan bio originalni - Kazanova! A njegova "dostignuća" ni današnjim muškarcima nije lako da ponove.

 

Negde pred kraj života, kada ga je razuzdana prošlost (i venerične bolesti) konačno sustigla najpoznatiji zavodnik u istoriji – Đakomo Kazanova, strast prema ženama zamenio je strašću prema pisanju

Na dvoru u Beču, gde je našao utočište, napisao je 12 knjiga pod naslovom “Istorija mog života”. Danas je ovo jedna od najvećih autobiografija svih vremena koju mnogi smatraju najvažnijim dokumentom 18. veka, iako pokazuje skandalozni život muškarca nesputanog društvenim normama koji je iznad svega voleo žene… i naravno seks.

Sve je tu – Kazanovine avanture sa “poštenim” ženama i prostitutkama, tehnike zavođenja, kako je u više navrata “sa pravog puta” skrenuo opatice, kako nisu mogle da mu odole ni udate žene, a izgleda ni muškarci!

Ipak, od svih pustolovina, ekscentričnom intelektualcu ova je iz nekog razloga bila naročito draga. Često ju je pominjao, a da li se hvalio ili žalio – procenite sami!

Ne zameraj se Kazanovi

 

Kazanova je bio vrlo osvetoljubiv. To je na svojoj koži najbolje osetio izvesni Grk Demetrije, prodavac začina. On je navodno ubedio Kazanovu da pređe neki trošan most. Tom prilikom, zavodnik je pao u “smrdljivo blato”, a Grk mu se smejao.

Sitnica, složila bi se većina ljudi, ali Kazanova nije opraštao! 

Nije mnogo prošlo, a lepi Italijan je počeo da se naročito interesuje za Demetrijevu ženu. Slao joj je cveće, dolazio u prodavnicu začina kada Grk nije bio tu ili tek u prolazu dobacio zavodljiv i pomalo bezobrazan pogled. I, gospođa nije odolela!

Ali, to nije bio kraj Kazanovine osvete. On je ubedio Demetrijevu ženu da sa njim pođe tako što će se bukvalno iskrasti iz muževljeve postelje dok on spava. Kazanova će doći po nju.

MRAČNE TAJNE KAZANOVE: Muškarci širom sveta danas slave čoveka koji je SPAVAO SA SVOJOM ĆERKOM

Malo posle ponoći, naoružan lovačkim nožem, Kazanova se “ušunjao” na lokalno groblje i od nekog “svežeg” pokojnika isekao ruku! Potom se sakrio ispod kreveta svog “velikog neprijatelja”.

Nakon što su trgovac i njegova žena legli, on se iskrao, poveo zavedenu gospođu sa sobom, a na njenom mestu ostavio ruku.

Ideja mu je bila da prestraši trgovca tako da ovaj pomisli da mu je u posetu došao duh. “Šala” je i te kako uspela jer se nesrećni čovek toliko uplašio da je doživeo moždani udar i ostatak života proveo prikovan za krevetu.

Bio je ovo veliki skandal u tadašnjoj Grčkoj. Na Kazanovine avanture vlasti su uglavnom tolerisale, ali ovo je bilo ravno pokušaju ubistva.

– Iskreno, baš mi je žao. Nisam želeo baš toliko da ga povredim – branio se kasnije Kazanova, uz naglašavanje da je i on mogao da prođe “gadno” onog momenta kada je pao sa mosta, samo što je imao više sreće.

 

NAJPERVERZNIJI ČOVEK IKADA: Zbog seksualne poremećenosti Napoleon ga je STRPAO U SAMICU DO KRAJA ŽIVOTA! (FOTO 18+)

Zatvora ga je spasao uticajni prijatelj, a Kazanova se nije dugo zadržao u tom mestu. Tek toliko da “završi” sa trgovčevom ženom, a šta je sa njom i Demetrijem bilo nakon ovog fatalnog susreta sa Kazanovom, u istoriji nije ostalo zabeleženo.loading...