KONAČNO POTVRĐENO! Nauka rešila poslednju VELIKU TAJNU ROMANOVIH

Sutra se navršava 100 godina otkako su boljševici u Jekaterinburgu streljali bivšeg cara i članove njegove porodice, nešto više od osam meseci po preuzimanju vlasti u Oktobarskoj revoluciji.

romanovi
Wikipedia

Više nema sumnje iako se decenijama spekulisalo i nagađalo.

Ljudski ostaci pronađeni 1993. i 2007. godine kod Jekaterinburga pripadaju nekadašnjem ruskom caru Nikolaju Drugom, članovima njegove porodice i pratnje, pokazala su složena molekularno genetička ispitivanja.

Istražni komitet Rusije naveo je da sedam od 11 pronađenih ostataka pripada članovima jedne porodice, uključujući majku, oca, sina i četiri ćerke, prenosi Tass.

Rezultati upoređivanja genetskih profila pronadjenih ostataka s uzorcima živih potomaka porodice Romanov, i po muškoj i po ženskoj liniji, dokazuju da ostaci pripadaju Nikolaju Drugom i članovima njegove porodice – navodi se u saopštenju.

To potvrdjuju i rezultati upoređivanja s ostacima bivšeg cara Aleksandra Trećeg, oca Nikolaja Drugog.

Rezultati ispitivanja u cilju uspostavljanja genetske veze između cara Aleksandra Trećeg i preminule osobe identifikovane kao car Nikolaj Drugi, dokazuju da je reč o ocu i sinu – navodi Komitet.

Istraga smrti Nikolaja Drugog i članova njegove porodice otvorena je 1993. godine.

Nikolaj Drugi je bio ruski car od 1894. do 1917. godine, kada se odrekao prestola tokom Februarske revolucije. Sutra se navršava 100 godina otkako su boljševici u Jekaterinburgu streljali bivšeg cara i članove njegove porodice, nešto više od osam meseci po preuzimanju vlasti.

Decenijama se nagađalo da je neki član carske porodice preživeo pokolj, ali ova istraživanja stavljaju konačnu tačku na te spekulacije.loading...