LEPOTICA DOSTOJNA SUPERMENA! Mogla je sve, osim da POBEGNE OD TUGE U SEBI

Kanađanka Margo Kider, koja se proslavila ulogom Luis Lejn u prvom filmskom “Supermenu“ sa Kristoferom Rivom, preminula je sredinom maja u 69. godini. Iako je prethodno navedeno da je umrla u snu, mirno, sada je glumičina ćerka otkrila da je u pitanju samoubistvo. 

Wikipedia

“Supermen”, sa Kristoferom Rivom u glavnoj ulozi, bio je superherojski blokbaster dve decenije pre nego što su filmovi rađeni po stripovima postali redovna pojava na vrhu najgledanijih filmova.

I Margot Kider i Riv su uloge u “Supermenu” dobili kao relativno nepoznati glumci, i nijedno nije imalo značajnijih uspeha u kasnijoj karijeri.

RIP Margot Kidder. And Thank you for being the ideal Lois Lane. (1948-2018). #margotkidder #loislane #superman #actress #rip #canadian #dccomics

A post shared by Jon Perron (@jonvice18) on

Margot je još igrala u filmu “The Great Waldo Papers” iz 1975. s Robertom Redfordom i “Amityville Horror” iz 1978. ali, iako su je proglasili “najlepšim licem Holivuda” i glumicom u usponu, jednostavno nije išlo.

Deo “krivice” pripadao je glumičinom lošem mentalnom stanju.

Nervni slom zbog kompjutera

Ustanovljeno je da glumica ima bipolarni poremećaj ili manično-depresivni sindrom.

Godine 1996. imala je psihičku krizu i nervni slom koji su bili jako medijski propraćeni. Sve je počelo kada je njen kompjuter zaražen virusom zbog koga je izubila delove svoje biografije na kojoj je radila tri godine. Margot je odnela računar na popravku i, kada su joj rekli da su dokumenta trajno izubljena, napravila histeričnu scenu u radnji i nakon toga otrčala u nepoznatom pravcu.

Pronađena je četiri dana kasnije u dvorištu kuće potpuno nepoznatog čoveka koji je pozvao policiju kad ju je video. Privedena je u stanju potpunog šoka, bila je pretučena i nedostajalo joj je nekoliko zuba od, kako se kasnije ispostavilo, neuspešnog pokušaja silovanja.

I, kada su paparaci očekivali da će se povući i sakriti, Margot je izašla i po prvi put u javnosti počela da govori o lečenju mentalnih oboljenja.

Nakon toga praktično nije više ni pokušavala da glumi već se potpuno posvetila aktivizmu i borbi protiv stigmatizacije osoba koje pate od mentalnih poremećaja.

Njen partner iz filma Kristofer Riv je umro 2004. a Kider 13. maja ove godine. Kako je prvo saopšteno, glumica je preminula u snu, u svom domu u Livingstonu u Montani. O uzroku smrti ništa se nije znalo. 

Ipak, priča prve “Luis Lejn” nije bilo gotova!

“Odlučila je da ode!”

#MargotKidder #LoisLane #Superman #dailyplanet

A post shared by The Eighties Guy (@back280s) on


Prvo je glumičina ćerka otkrila da je u pitanju samoubistvo. 

– Ona je izvršila samoubistvo. Uzela je preveliku dozu lekova za smirenje, koju je zalila alkoholom. Vodila je neku svoju bitku. Ne bi trebalo stigmatizovati ljude koji odluče da odu sa ovog sveta – saopštila je ona u ime porodice koja nije želela da glumičina smrt ostane tajna.

Nakon toga, vest o samoubistvu potvrdila je i policija.