Ukupno 160 pisama poslatih tokom 20 godina, opisuju tajnu idilu koju je pisac imao sa En Karteris, koja je tada bila udata za drugog čoveka, sve do njihovog venčanja.

Fleming (1908-1964) u pismima pominje sadomazohitičke seksualne prakse, kao i uspeh romana o čuvenom agentu OO7.

Ijan i En su se sreli 1934. godine dok je ona bila u braku sa jednim baronom. Ubrzo su postali ljubavnici ali su imali paralelno i druge veze.

Kada je njen muž umro En je očekivala da će se udati za pisca, ali je on rešio da ostane neženja. Ona se udala za drugog, ali je ostala u vezi sa Flemingom često ga posećujući i odlazeći sa njim za odmore.

En je 1948. godine rodila ćerku iz veze sa Ijanom, ali je beba preminula što je dodatno zbližilo ljubavnike. Par se konačno venčao 1952. godine kada je rođen njihov sin Kaspar i objavljen poslednji opus sage čuvenog agenta.

U braku su ostali do kraja književnikovog života, ali su i jedno i drugo imali i vanbračne veze. Njihov brak opisivali su kao “otvorenu vezu”.

Ljubavna pisma biće na aukciji od 3. do 10. decembra. Procenjeno je da će biti prodata za svotu od 333.000 do 349.000 evra.