Mislite da bi danas pobedila? Šokirala je javnost, PAPA JE NA NJU BACIO ANATEMU, a ovako je izgledala PRVA MIS SVETA (FOTO)

Mis sveta
Printscreen

Na današnji dan 1951. godine Londonu je održano prvo takmičenje za Mis sveta. Pobedila je tadašnja Mis Švedske, dvadesetdvogodišnja lepotica Kiki Hakanson.

 

Mis sveta je najstariji međunarodni izbor lepote. Godine 1951. ga je u Ujedinjenom Kraljevstvu osnovao Erik Morli, a od njegove smrti 2000. godine, Morlijeva supruga, Džulija Morli, vrši dužnosti ko-predsednika takmičenja.

Reč je o najprestižnijoj tituli o kojoj mašta svaka devojka koja se bavi modelingom, ali davne 1951. takmičenje je bilo zamišljeno kao jednokratan događaj povezan sa Festivalom Britanije koji se održavao u isto vreme. 

Zna se da se takmičilo 26 devojaka, ali sačuvana su imena samo 16 takmičarki. Od tog broja čak 21 devojka bila je iz Britanije, ali je na kraju pobedila Kiki Hakanson iz Švedske.

Devojka od 22 godine izgledala je prelepo, a osim što je postala prva Mis sveta ikada, bila je u još nečemu prva – sve do danas jedina je misica koja je titulu primila u bikiniju.

Zbog ovog poteza (koji su od nje zahtevali organizatori takmičenja) umesto slave, Kiki je doživela prilično neugodna iskustva – papa je bacio na nju anatemu, a neke države sa rigoroznim religijskim normama su joj zabranile ulazakloading...