MISTERIOZNI SLUČAJ MALE PEGI: Devojčica koja je ušla u istoriju iz NAJSTRAŠNIJEG MOGUĆEG RAZLOGA

Na napuštenom seoskom imanji u Marklojtenu (nemačka pokrajina Gornja Frankonija) juče je izvršena policijska racija. Vlasnik kuće Manuel S. (41) bio je jedan od glavnih osumnjičenih neposredno nakon nestanka devetogodišnje devojčice Pegi Knobloh sedmog maja 2001. godine, što pobuđuje nadu da će uskoro biti rasvetljen jedan od najmisterioznijih zločina u Nemačkoj.

Printscreen

Juče je 17 policijskih vozila opkolilo imanje. Manuel S. i njegova supruga odvedeni su na saslušanje u policijskoj stanici u Bajrojtu. Ništa neuobičajeno za Manuela S, koji je u mesecima nakon Peginog nestanka svaki čas privođen radi saslušavanja.

Drugi osumnjičeni, mentalno zaostali Ulvi K. svojevremeno je tokom saslušavanja više puta optužio svog drugara Manuela – govorio je da je on ubio Pegi i da je uklonio telo.

S tim u vezi, juče je izvršen pretres Manuelove kuće. Inače, Manuel S. nije imao besprekoran alibi za dan zločina, jer se nalazio na odmoru.

Posle saslušanja, koje je trajalo satima, Manuel S. je sinoć pušten na slobodu. Policija će, s tim u vezi, danas izdati saopštenje. Novinarima “Bilda”, koji su ga sinoć posetili u njegovoj zapuštenoj kući, rekao je da “nema komentar”.

Slučaj devojčice Pegi, koja je u maju 2001. nestala bez traga u Lihtenbergu (Gornja Frankonija), jedan je od najpoznatijih nerešenih zločina u Nemačkoj. Jula 2016. njene posmrtne ostatke slučajno je našao muškarac koji je sakupljao pečurke u graničnoj oblasti između Bavarske i Tiringije.

Nađeni kostur nije bio kompletan, osim toga, nedostajali su devojčicina odeća i ranac. Ntv.de prenosi da je na mestu gde su nađeni devojčicini ostaci nađen DNK pripadnika terorističke organizacije NSU (Nacionalsocijalističko podzemlje) Uvea Benharta.

Kasnije se, međutim, ispostavilo da je to bila posledica nemarnosti tokom prikupljanja dokaza i policija je isključila mogućnost da je pripadnik NSU umešan u zločin.

Tokom godina osumnjičeno je više ljudi, a najpoznatiji među njima je mentalno zaostali Ulvi K, koji je čak osuđen za devojčicino ubistvo 2004. Deset godina kasnije je, međutim, oslobođen u obnovljenom postupku.

Prošle godine, grupa stanovnika Lihtenberga obratila se javnosti “pozivom u pomoć”. Oni su optužili 11 potpisnika istrage za teške greške i nemarnost, jer su navodno zanemarili brojne dojave, dok su izjave svedoka nestale.loading...