MRAČNA TAJNA PRELEPE PRINCEZE: Bila je “Dajana pre Dajane”, a njen BLUDNI ŽIVOT zgrozio je javnost i ŠOKIRAO KRALJEVSKU PORODICU

princeza Margaret
Wikipedia

Princeza Margareta Rouz bila je mlađa sestra engleske kraljice Elizabete II. Šarmantna i lepa već pri prvom pojavljivanju u javnosti je osvojila srca britanske nacije, ali malo ljudi je znalo da je dugi niz godina krila šokantnu tajnu!

 

Britanska princeza Margaret je sa 17 godina porinula svoj prvi brod, 28.700 tona težak “Edinburg Kastl”, a mnoštvo okupljenih u brodogradilištu u Belfastu pratilo je svaki njen pokret sa izuzetnim zanimanjem. Podsticali su mladu princezu aplauzima i navijanjem jer je njena nervoza bila očigledna.

 
To je bilo jedno od njenih prvih samostalnih pojavljivanja u javnosti i odmah je osvojila Britance. Ona je bila “princeza Dajna pre princeze Dajane”. Međutim, javnost tada nije znala šta mlada princeza krije od svih.

 

Princeza Margaret, Foto: Wikipedia/Dutch National Archives

Kolumnista Dejli mejla Kreg Braun tvrdi da je već tad, sa samo 17 godina, mlada princeza bila u vezi sa pilotom Piterom Tauzendom i kasnijim bliskim saradnikom njenog oca, kralja Džordža.

Tauzend je pratio tokom putovanja na porinuće broda, a Braun tvrdi da poseduje dokumente koji dokazuju da je tada 32-godišnji Tauzend, oženjen i otac dvoje dece, odbio hotelsku sobu koja mu je bila namenjena i tražio sobu do sobe princeze Margarete.

Braun naglašava da nema dokaz da su već tad spavali zajedno, ali tvrdi da taj Piterov zahtev mnogo toga govori.

 

Ranije te 1947. godine, Margareta je sa sestrom i roditeljima bila u poseti Južnoafričkoj Republici, a kao pratnja joj je dodeljen Tauzend koga je upoznala još ranije, sa samo 14 godina, i navodno se odmah zaljubila u njega.

Kasnije je Margareta pričala da pamti svaki trenutak afričkog putovanja, navodno upravo zbog njega koji je tad potpuno osvojio. Tauzend je svojim šarmom osvojio celu kraljevsku porodicu pa ih je često posećivao i družio se s njima, pa tako i sa Margaretom. Oni su često posećivali njegovu porodicu u njihovoj kući u Vindzoru.

 

Piter Tauzend, Foto: Wikipedia/National Archives of Norway

Godine 1953. saznalo se za aferu mlade princeze i Tauzenda. To je bio jedan od najvećih skandala britanske kraljevske porodice. Njega je ostavila supruga, a nakon toga su krenule priče da Margaret namerava da se uda za njega.

Međutim, dve godine nakon toga, Margareta je objavila da se, zbog svog katoličkog vaspitanja, ne namerava da se uda za razvedenog muškarca.

Njegova tada već bivša žena odlučila je da zaštiti kraljevsku porodicu pa je porekla njihovu aferu i činjenicu da je to bio razlog razvoda i na sebe je preuzela krivicu. U javnost je izašla sa pričom da je ona prevarila Tauzenda sa Džonom de Laslom, svojim drugim suprugom.

– Mama mi je bila veoma povređena, svi su znali da se otac viđa sa princezom – rekao je kasnije njihov sin Džajls koji nikad nije mogao da preboli majčino preuzimanje krivice na sebe.

Iako je njihova veza bila javna tajna te je u njihovom odnosu zaista sve bilo moguće, jedna bliska prijateljica princeze Margarete tvrdi da Tauzend nikad ne bi spavao sa 17-godišnjakinjom.

– Bila bih veoma iznenađena da je Piter spavao s princezom tako mladom, poznavala sam ga – rekla je.

Tauzend je u vreme kad se afera otkrila tvrdio da se zaljubio u princezu kad je imala 21 godinu, nakon svog razvoda, ali je u to malo ko poverovao.

Godine 1960. Margareta se udala za fotografa Entonija Armstronga-Džounsa, ali to nije stalo na put govorkanjima. Margareta je bila osumnjičena za mnogo ljubavnih afera, koje su uništavale njenu reputaciju. Upravo su ove afere dovele do razvoda Margarete i Entonija 1978. Imali su dvoje dece.

Princeza je volela društvo. Medije su je često snimali na balovima, proslavama i u noćnim klubovima. Od 15 godina je počela da puši zbog čega je 1985. ostala bez leve strane pluća. Tada je ostavila duvan, ali je počela mnogo da pije.

U januaru i martu 2001. godine preživela je dva srčana udara nakon čeka joj je cela leva strana ostala nepokretna. Poslednji put javnost ju je videla 2001. godine na 101. rođendanu njene majke.

Preminula je 9. februara 2002. u “King Edward VII’s Hospital Sister Agnes” u Londonu, nakon što je još jednog srčanog udara. Bila joj je 71. godina.