NAJBIZARNIJA PRIČA IZ VELIKOG RATA: Dok su Srbi ginuli, Britanci su regrutovali vojnike ovim VICEVIMA!

Prvi svetski rat
Wikipedia

Možda vam deluje kao da tu mesta za šalu nema, ali Britanci su se i te kako "šegačili" na račun dobrovoljačke vojske koja je išla na kopno da se bori u Prvom svetskom ratu.

 

Jedan novinski list iz 1915. godine izvestio je da u Engleskoj mnogo muškaraca ne želi da služi kralju i svojoj zemlji, ali čim ih jedna-dve devojke upitaju zašto nisu u rovovima nego se šetkaju ulicama, oni bi se pokunjili i prijavili u dobrovoljce. Bilo je lakše otići u rat nego delovati kao kukavica pred britanskim damama.

Engleska je otvoreno priznala da je koristila mlade dame u svoju korist i da ih je slala na ulice da nose transparente i ohrabruju muškarce da odu u rat. Muškarci koji su odbijali da se prijave u dobrovoljce bili su lično kontaktirani od strane žena-regrutera koje su ih pritiskale da odu u rovove.

Uz šarm i udaranje na britansku muškost, regruterke su se služile i tipičnim humorom ovog naroda.

Tako su oglasi za regrutovanje između stalog obećavali i “letovanje u Berlinu”.

Najupečatljivi je, ipak, onaj za lovačku ekspediciju:

Velika Britanija organizuje put u Nemačku za nekoliko sportista. Pokriveni su svi troškovi i smeštaj. Obećan je dobar ulov i pucnjava. Puške i municiju dobijate besplatno. Organizuju se izleti uz Rajnu. Prijavite se ODMAH jer je ograničen broj mesta (1.000.000)!