Džordž i Dženi Soder, italijanski migranti, živeli su u Zapadnoj Virdžiniji u velikoj kući sa svoje devetoro dece. Bili su obična porodica doseljenika koji su ostvarili “američki san”, ni po čemu različiti od miliona drugih.

Bio je Badnji dan 1945. Otac i majka su otišli u krevet sa 2-godišnjom devojčicom Silvijom, dok su njihova mlađa deca – Moris (14), Marta (12), Luis (9), Dženi (8) i Beti (5) ostala budna, naizgled igrajući se, piše portal Viralnova.

Najstariji sinovi, Džon (23) i Džordž Džunior (16) već su zaspali nakon celodnevnog rada. Najstarija sestra Marion pazila je na svoju mlađu braću i sestre dok nije zaspala.

Na Badnje veče 1945. dakle baš na današnji dan pre 73 godine, usnule članove porodice Soder je probudio miris dima.

Otac i majka su uspeli da sa četvoro dece pobegnu iz kuće, ali pet mališana je ostalo u kući koja je potpuno izgorela.

Ipak, nakon istrage nije pronađeno nijedno telo!

Jedan od bilborda koji je porodica Soder postavila, Foto: Wikipedia

Onovremena policija je smatrala da je ovo nemoguće jer je kuća izgorela suviše brzo da bi tela nesrećne dece bila kremirana i slučaj proglasila otmicom.

Porodica je postavila bilborde, bili su uključeni i mediji, čak je raspisana i nagrada za bilo koga ko javi neku informaciju, ali od dece nije pronađen nikakav trag!

Neverovatan trag

Fotografija koju su primili Soderovi, Foto: Wikipedia

A onda, 20 godina nakon požara, 1967. Soderovi su poštom bez povratne adrese primili sliku. Činilo se na je na njoj Luis, njihov sin koji je navodno izgoreo u požaru zajedno sa braćom i sestrama.

Na poleđeni je pisalo: “Luis Soder. Volim brata Frenkija. Ilil dečaci A90132” (ili A90135).

Nesrećni roditelji su pokušali da ponovo istraže sudbinu svoje dece, ali umrli su ne otkrivši šta se zaista dogodilo.

Bilbordi koje su postavili mogu se i dalje pronaći duž puteva u Zapadnoj Virdžiniji. Od cele porodice Soder danas je živa samo najmlađa ćerka – Silvija. Ona i njena deca trude se da priča o tome šta se dogodilo njenoj braći i sestrama nikada ne bude zaboravljena.loading...