NAJVEĆI ŽENSKAROŠ MEĐU SRPSKIM GLUMCIMA: Ženio se SEDAM puta, dame su ga obožavale, čak i JEDNA BRAZILKA

Mihajlo Bata Paskaljević preminuo je pre 15 godina u zemunskoj bolnici ne dočekavši premijeru poslednjeg ostvarenja, "Pljačka Trećeg rajha", čuvenog Zdravka Šotre.

Printscreen

Pojavio se u više od 200 televizijskih i bioskopskih filmova i serija, nagrade su ga zaobilazile, kao i glavne uloge, kojih je imao manje nego prstiju na jednoj šaci. To mu nije smetalo da osvoji publiku, a da od epizodnih uloga napravi remek-dela.

Osim kod publike, bio je omiljen i među kolegama. Duhovit i otvoren, lako je postao omiljeno TV lice 60-ih i 70-ih među Jugoslovenima.

Kolege su ga često zadirkivale da je najveća škrtica među glumcima, a po pozorišnim klubovima se moglo čuti da je Bati lakše izvaditi zub nego dinar iz novčanika.

Sanjao je da postane glumac, al’ je studirao na Filozofskom fakultetu u Beogradu, da bi za vreme rata upisao Muzičku akademiju, odsek za glumu, koji je imao izvanredne profesore.

Malo poznat detalj iz njegovog života je onaj da je rođen sa prezimenom Paskalj, te da je tek kao momak dodao sufiks “vić”.

Govorio je da postoje tri stvari koje nikad neće odbiti – ulogu, čast u kafani i žene. Ženio se pet puta, mada ima onih koji tvrde da je zapravo šest ili čak sedam puta stao pred matičara.

Poslednju suprugu Faniku upoznao je u kafani. Upoznali su se slučajno.

– Posle sahrane svratio sam na piće u kafanu Kosovski božur. Tu sam odmah primetio plavokosu konobaricu Faniku. Pitao sam je da se vidimo te večeri. Otišao sam tek pošto je pristala. Na sastanak sam došao ranije, skoro pun sat, kako ne bi imala vremena da pobegne – ispričao je Bata.

U trećem braku sa Brazilkom Renildom dobio je sina Zoju, koji živi u Nemačkoj.