Nakon decenija ćutanja slavna srpska glumica otkrila: “Sedam puta sam ODBILA DA PEVAM TITU, osmog puta su me OTROVALI”

Tito
Wikipedia/Стеван Крагујевић

Josip Broz Tito bio je poznat kao veliki ljubitelj filmova i muzike. Teško je i pobrojati sve muzičare i glumce, svetske i domaće, koji su pred njim nastupali, sa kojima se družio i čiju je karijeru, makar prećutno, pomogao. Ipak, jedna slavna Beograđanka nikada nije volela da nastupa pred njim... i to je moglo mnogo da je košta!

 

Tokom karijere duže od pedeset godina Olivera Katarina nikada nije pravila kompromise. Jedna od najlepših i najtalentovanijih žena ovog dela Evropa igrala je u preko trideset filmova i do danas ostala jedina umetnica sa ovih prostora koja je održala 72 uzastopna koncerta u prestižnoj dvorani “Olimpija” u Parizu.

I dok su joj se sva vrata sveta širom otvarala, Olivera je u tadašnjoj Jugoslaviji bila prilično skrajnuta. Danas kaže da misli da je to bilo tako zbog politike. 

– Ja sam bila žrtva političkih igara. Mene su optužili da “srbujem” u Jugoslaviji, a to uopšte nije bila istina! Ja sam bila to što sam i nisam krila svoje poreklo. Oni bi voleli da sam bila Romkinja, onda bih verovatno imala veću slobodu, ali ja to nisam bila. Ja obožavam taj narod, pevam tu muziku, ali nisam Romkinja. I onda, kada sam to otvoreno rekla, onda to nekome nije bilo pravo – ispričala je Olivera Katarina u intervjuu za Dnevno.rs.

 

Pored ovoga, ova legendarna lepotica ističe i da je istina da nikada nije volela da peva Titu. 

– Nikada se nisam podvlačila moćnicima, nisam to volela. Radije bih u nekoj kafani zapevala narodu, onako spontano za stolom, nego da idem kod Tita. Međutim, on je voleo mene da sluša i tražio je da mu pevam – istakla je umetnica.

Upravo to što nije želela da pravi kompromise, ističe, moglo je skupo da je košta.

– Ne kažem ja nikada da ne želim, to bi bilo opasno, ali uvek sam nalazila razloge da se izvučem. Sedam puta sam tako odbila njegov (Titov, prim. autor) poziv i to je već postalo političko pitanje. Onda više nisam imala kud i morala sam da pevam – prisetila se Olivera u nedavnom gostovanju u Jutarnjem programu kod Jovane i Srđana.

Srecan Uskrs! Hristos Vaskrese! Radosti, zdravlja, optimizma.

A post shared by Olivera Katarina (@oliverakatarinaofficial) on

Sećajući se tog, prvog puta pred Titom, umetnica je otkrila i jedan šokantan detalj – da misli da su je tada otvorali!

Bilo je to na Tari. Prošla sam kroz svašta – sa ranama u ustima. Mislim da su me tada nečim otrovali. Nije bilo naivno! Nastupila je strašna infekcija da ne mogu da pevam njemu. Odveli su me kod njihovih lekara gde su mi dali razne lekove da ispiram usnu duplju. Neko nije želeo da ja pevam, iako je On želeo. I to me je spaslo – rekla je Olivera Katarina.

Kostana, Narodno pozoriste u Beogradu

A post shared by Olivera Katarina (@oliverakatarinaofficial) on

Legendarna umetnica otkrila je da nikada nije saznala šta joj se tada desilo, kao ni ko je stajao iza njenog eventualnog trovanja.

Kompletan intervju Olivere Katarine za portal Dnevno.rs možete pročitati OVDE!loading...