Nakon više od 100 godina, otkrivena VELIKA TAJNA PORODICE HITLER

Hitler
Wikipedia

Dugo se smatralo da je Adolf rođen kao četvrto dete u porodici sa šestoro potomaka, ali novi dokumenti pokazuju da je zapravo bio treći!

 

Adolf Hitler imao je mlađeg brata sa posebnim potrebama, tvrdi jedan nemački istoričar, a piše Dejli mejl.

Oto Hitler rođen je tri godine posle Adolfa, ali je umro od hidrocefalusa, otoka mozga, posle samo nedelju dana života.

Roditelji nacističkog lidera Klara i Alojz imali su Gustava, Idu, Adolfa, Ota, Edmunda i Paulu, ali je samo dvoje doživelo odraslo doba. Gustav i Ida umrli su od difterije kao deca i to pre Adolfovog rođenja, dok je Edmund umro od boginja u šestoj godini.

Sve do sada, mislilo se da je Oto rođen i umro 1887, dve godine pre Adolfovog rođenja 20. aprila 1889. i to na osnovu intervjua sa najmlađom Hitlerovom sestrom Paulom iz 1945. godine. Međutim, novi podaci iz austrijskog grada Braunau na Inu u kom je Hitler rođen, pokazuju da je on bio treće dete u porodici.

 

Rodna kuća Adolfa Hitlera u austrijskom gradu Braunau na Inu, Foto: Wikipedia

Do tog otkrića došao je nemački istoričar Florijan Kotanko, koji je istraživao rodoslov porodice Hitler.

Zaključak mnogih Hitlerovih biografa o Adolfovom mentalnom razvoju, koji je navodno imao posebnu pažnju svoje majke Klare, kao jedino preživelo dete nakon smrti troje braće i sestara, više ne drži vodu. Kako se trogodišnji Adolf Hitler nosio sa rođenjem i smrću brata? – pita se istoričar.

Među drugim otvorenim pitanjima je i da li je Hitler bio svestan bratovog stanja i da li je i koliko to uticalo na njegovu ličnost.