Naučnici otkrivaju: Evo zbog čega je toliko važan ORALNI SEKS

Seks
Wikimedia.org

Na pitanje zašto ljudi praktikuju oralni seks, osim verskih fundamentalista, odgovor svih ostalih biće otprilike: "Pa, zato što je ugodan!" Naučnici su, međutim, otkrili da je to samo pola istine, i to na evolucijskoj lestvici onaj deo koji je nastupio kasnije.

 

Prema studiji objavljenoj u naučnom časopisu “Journal of Reproductive Immunology” za oralni pristup žena muškarcima pobrinula se sama priroda, i to zato kako bi čim više smanjila mogućnost da telo žene prepozna gene muškarca u fetusu koji se razvija zajedno sa genima žene, kao strano telo.

Unos muškarčevog DNK u probavni sastav, pa tako i u telo, gutanjem sperme, navodi studija, rezultira time da se telo žene privikava na DNK muškarca i posledično lakše toleriše DNK fetusa, odnosno ne odbacuje ga kao strano telo.

Što se oralnog seksualnog pristupa muškaraca ženama tiče, reč je čisto o tome, kako su dokazali naučnici u studiji objavljenoj u Evolutionary Psychology, da je muškarcima na takav način često lakše seksualno zadovoljiti ženu. A to onda donosi emocionalne prednosti, pa i evolucijske s obzirom na, navodi dalje studija, posledično manju opasnost od prevare.

Sve ostale varijante seksualnih oralnih odnosa raznih ili istih spolova međusobno po tim

temeljnim evolucijskim zakonima trebalo bi biti varijante temeljene na telesnom zadovoljstvu, kao što je slučaj i s heteroseksualnim oralnim odnosima.