Neprepoznatljivi simbol užasa: Ovo je POSLEDNJA FOTOGRAFIJA ADOLFA HITLERA i pokazuje SAV OČAJ LUDOG DIKTATORA (FOTO)

Adolf Hitler
Wikipedia/Bundesarchiv

Neposredno pre nego što je zajedno sa svojom ljubavnicom Evom Braun izvršio samoubistvo u svom bunkeru 30. aprila 1945. Adolf Hitler je izašao na otvoreno da, sa jednim SS oficirom, pogleda štetu nastalu nakon bombardovanja saveznika. Tako je nastala ova fotografija za koju se veruje da je poslednja na kojoj se vidi čovek koji je izazvao Drugi svetski rat.

 

Fotografija je nastala u pre podnevnim časovima 30. aprila 1945. godine. Hitler je tada i svojim očima video da Berlin polako pada u Savezničke ruke, da njegova armija propada i da će Treći Rajh, nakon 12 godina terora, ipak biti uništen, piše Biznis insajder.

Koliko je danas poznato, ovo je poslednja Hitlerova fotografija jer se istog dana, u popodnevnim časovima, ubio.

LUDILO I PARANOJA DO POSLEDNJEG DAHA: Samo nekoliko sati pre smrti HITLER JE NAPISAO OVAJ TESTAMENT

 

Zvanična verzija događaja kaže da je Hitler nešto posle ponoći 29. aprila, završio je diktiranje svog privatnog i političkog testamenta i potom odlučio da se oženi svojom ljubavnicom Evom Braun, sa kojom je bio u vezi bez prekida od 1932. godine.

Samoubistvo su izvršili zajedno, oko 15:30 časova, 30. aprila. Adolf Hitler je zagrizao ampulu cijanida i pucao sebi u glavu, dok je Eva Hitler popila samo otrov. Njihova tela par minuta kasnije iznesena su u dvorište Rajhstaga, polivena sa 200 litara benzina i spaljena.