Dok je zapisivala ove reči, Ana se tek nešto više od dva meseca krila sa porodicom u tajnoj prostoriji u kući u Amsterdamu. Bila je tinejdžerka puna pitanja o svom telu, seksualnosti i odrastanju, pa možda i ne čudi sadržaj ovih "nepristojnih strana".

 

Naučnici su koristeći tehnike digitalne obrade fotografija uspeli da pročitaju dve strane čuvenog ratnog dnevnika Ane Frank, koje je devojčica prekrila braon zaštitnim papirom, i otkrili nepristojne šale i objašnjenje seksa i prostitucije.

Fondacija Ane Frank je danas objavila otkriće i navela da će ono pomoći da se objasni njena zainteresovanost za seksualnost.

 

Direktor muzeja Ane Frank Ronald Leopold rekao je da je ona “kao i svaki adolescent radoznala u vezi te teme” i dodao da je i na drugim mestima u dnevniku pisano o tome.

 

Ana Frank je dnevnik pisala dok se sa porodicom više od dve godine krila od nacista u tajnoj prostoriji u kući u Amsterdamu.

Kada su otkriveni i uhapšeni poslati su u koncentracione logore, a Ana i njena sestra su umrle u logoru Bergen Belzen.loading...