Objavljena TAJNA DOKUMENTA o ubistvu Džona Kenedija uključujući i SVEDOČANSTVA BIVŠEG RUSKOG AGENTA

atentat na Kenedija
Printscreen

Nacionalni arhiv SAD objavio je dokumente u vezi sa ubistvom 35. američkog predsednika Džona Kenedija, saopštila je pres-služba Arhiva.

 

U saopštenju se navodi da je ukupno objavljeno više od 3.800 dokumenata, među kojima je 400 bilo potpuno tajno, a 3.300 je objavljeno u redigovanom obliku, prenosi Sputnjik

Osim toga, Nacionalni arhiv odobrio je pristup audio-svedočenjima bivšeg agenta KGB-a Jurija Nosenka, koji je pobegao u SAD nakon atentata na Kenedija. U Arhivu se nalazi ukupno 17 takvih snimaka.

Prema rečima samog Nosenka, on je kao agent KGB-a vodio istragu o glavnom osumnjičenom Liju Harviju Osvaldu kada je ovaj živeo u SSSR-u. 

Pres-služba je dodala da je pristup tim dokumentima bio zabranjen u skladu sa zakonom iz 1992. godine prema kojem su Arhivu morali da budu predati svi dokumenti o slučaju ubistva Kenedija.

Džon Kenedi ubijen je 22. novembra 1963. godine u Dalasu. Prema zvaničnoj verziji, ubistvo je počinio snajperista Li Harvi Osvald, koji je tri puta pucao u automobil američkog predsednika sa šestog sprata skladišta knjižare. 

Prema pisanju magazina Smitsonijan, krojač Abraham Zapruder navodno je snimio atentat. Zapruder je napravio 486 sličica ubistva, ali je na njegovu molbu cenzurisana sličica broj 313, jer je zbog nje imao noćne more. Reč je o trenutku kada metak pogađa Kenedija u glavu. 

Zapruder je magazinu “Lajf” prodao autorska prava na film za 150.000 dolara. Više o ovome možete pročitati KLIKOM OVDE!

PAŽNJA: Snimak može biti uznemiravajuć!