Od svih predsednika sveta, ovaj čovek je UMRO NA NAJSRAMNIJI MOGUĆI NAČIN

Feliks Faure
Wikipedia

Fransoa Feliks Faure bio je predsednik Francuske od 1895. do svoje smrti 1899. godine. Njegov predsednički mandat obiležen je diplomatskim konfliktima sa Velikom Britanijom, obnavljanjem odnosa sa Rusijom i vrhuncem kontroverzne Drajfusove afere. Ipak, način na koji je umro sve ovo bacilo je u zasenak.

 

Godine 1899. u Jelisejskoj palati iznenada je preminuo francuski predsednik Fransoa Feliks Faure. Uzrok smrti je bio moždani udar, a Faureu je imao 58 godina.

Ipak, uskoro su na površinu isplivali mnogo “pikantniji” detalji.

Iako nikada nije utvrđeno šta se tačno dešavalo te kobne februarske noći neosporno je utvrđeno da predsednik nije bio sam već da ga je u tim trenucima “zabavljala” njegova tridesetogodišnja ljubavnica Margarita Steinhel. Ova dama bila je poznata javnosti po mnogobrojnim aferama sa imućnim i važnim ličnostima tadašnje Francuske.

Nikada nije tačno razjašnjeno šta je par radio u trenutku kada je Faureu pozlilo. Interesantno je da je čak i Steinhel koja je kasnije izdala memoare, bila neobično ćutljiva i neodređena kada je u pitanju bila njena veza sa presednikom Francuske.

Ipak, najpopularnija teorija je da ga je Margarita u tom kobnom trenutku oralno zadovoljavala. 

O ljubavnicama koje su imali američki predsednici kao i o jednom koji je imao ljubavnika možete pročitati klikom OVDE.

Žorž Klemensko, politički protivnik Feliksa Faurea i potonji legendarni francuski predsednik vlade i ministar rata u sudbonosnim danima Prvog svetskog rata napisao je povodom Faureove smrti duhoviti epitaf: “Želeo je da bude Cezar, ali je bio samo Pompej” (u pitanju je igra reči jer se na francuskom Pompej i “napumpan” pišu slično).

Veruje se da je slika o francuskim predsednicima-ljubavnicima koji se ne libe da Jelisejsku palatu napune prelepim damama i uživaju u svim čarima koje one mogu da pruže, stvorena upravo nakon ovog slučaja.loading...