ONA JE SAVRŠENSTVO! Po grčkom “zlatnom preseku” ovo je NAJLEPŠA PRINCEZA na svetu ikada (FOTO)

Princeza Dajana je najatraktivnija kraljica svih vremena, po formuli „zlatnog preseka“ koju su osmislili stari Grci - dok su Ranija od Jordana i Grejs Keli pobedile Megan Markl i Kejt Midlton.

Wikipedia

“Zlatni presek” lepote osmišljen je u Staroj Grčkoj, a ovu vrstu merenja proporcija koristili su u evropskoj renesansi umetnici i arhitekte kada su stvarali svoja dela.

Jedna od najlepših kraljica svih vremena je princeza Dajana prema “zlatnom preseku” drevne Grčke. Hirurg dr Džulian De Silva napravio je analizu Zlatnog preseka nekih od najpoznatijih kraljevskih žena i otkrio da je pokojna Dajana bila najatraktivnija.

“Zlatni presek” bio je osmišljen u staroj Grčkoj da bi se odredilo „fizičko savršenstvo” upoređujući merenja, odnose i simetriju crta lica.

Ovu matematičku formulu Leonardo Da Vinči koristio je za savršeno ljudsko muško telo u svom čuvenom delu „Vitruvijski čovek”, a od tada su ga naučnici prilagodili da bi odredili grčku definiciju savršene lepote.

U današnje vreme to je kompjuterska tehnika mapiranja lica dr De Silve, koji u svom radu koristi tehnologiju. Utvrdio je da je princeza Dajana najatraktivnija, zatim jordanska kraljica Ranija i pokojna Grejs Keli iz Monaka. Megan Markl i Kejt Midlton su na četvrtom i petom mestu.

Dr De Silva, koji vodi Centar za naprednu kozmetičku i plastičnu hirurgiju lica u Londonu, rekao je: “Dajana, Megan i Kejt su veoma lepe žene. Ali kada se odmeri sa Zlatnim presekom fizičkog savršenstva Grka, princeza Dajana je najlepša”.

Mere se dužina i širina nečijeg lica, a zatim se dele rezultati. Pretpostavka je da što su promeri lica ili tela bliži broju 1.618 (Phi), oni postaju lepši. Merenja se zatim vrše od kose na čelu do mesta između očiju, od mesta između očiju i dna nosa i od dna nosa do dna brade. Osoba se smatra lepšom ako su brojevi jednaki. Pažnja se tada posvećuje simetriji i proporciji lica.

Princeza Dajana

Doktor je Dajanin oblik lica, širinu nosa, predelu obrva, čela i obrva bodovala sa najboljim ocenama. “Njeni najniži rezultati bili su za bradu i usne. Usne su joj malo tanke i loše definisane, a brada manje klasična od nekih drugih žena.”

Princeza Ranija od Jordana

Dr Julian De Silva je rekao: “Kraljica Ranija je najlepša kraljica i zapanjujuće privlačna žena. Ona je imala najviše ocene za svoju bradu klasičnog oblika i takođe je visoko ocenila usne. Obeležena je po širini nosa i području obrva.”

Princeza Grejs od Monaka

Manje od 0,1 odsto odvaja Grejs Keli od kraljice Ranije. Dr Džulian De Silva je istakla: “Princeza Grejs ima bezvremensku lepotu i ima najviše bodova za razmak između očiju i njen položaj očiju je gotovo savršen sa rezultatom od 99,8%. Njene zapanjujuće usne su takođe postigle najvišu ocenu. Izgubila je tragove na bradi, što je malo nejasno”.

Princeza od Saseksa

Megan Markl se istakla zahvaljujući svojoj “divnoj simetriji lica”, primetio je dr De Silva. On je dodao da je “bliže od bilo koje druge princeze, imala ono što Grci smatraju savršenim licem”.

“Megan ima gotovo savršeno oblikovan nos sa ocenom od 98,5 posto, položaj očiju joj je potpuno pravi i ima prekrasnu bradu u obliku slova V ili u obliku srca, što je oblik koji žene najviše žele”, dodao je.

Vojvotkinja od Kembridža

Dr Džulian De Silva istakao je da se Kejt ističe po savršenom razmaku između nosa i usana i vrlo jakom razmaku očiju. Obeležena je zbog slabije brade i vilice od Dajane. Ipak, ona je upečatljiva žena i njeni rezultati ističu je kao jednu od najlepših žena na svetu.