JEVREJKA KOJA JE SLOMILA SRCE HITLERU: Ovo je devojka koju je firer tajno voleo do kraja života

Stefani Ajzak
en.wikipedia.org

Nacistički diktator Adolf Hitler važi za jednog od nasurovijih ljudi koje istorija pamti. Mnogi detalji iz njegovog života i dalje nisu poznati, ali neke činjenice su dugo nakon njegove smrti izašle na videlo, poput vesti da je njegova prva ljubav bila baš Jevrejka!

 

Kao tinejdžer, Hitler je živeo u Austriji. Tamo je zapazio devojku po imenu Stefani Ajzak, “visoku, vitku lepoticu sa najlepšim očima”, kako ju je sam Adolf opisao.

Pune četiri godine, budući surovi diktator gajio je najnežnija osećanja prema Stefani. Nikada nije stao pred nju da joj izjavi ljubav, ali postoje tvrdnje da je nekoliko puta planirao da je otme. Ipak, svaki put je odustao, iz samo njemu znanih razloga. Za njega nije postojala nijedna druga žena, iako je ta ljubav uvek bila platonska. 

Avgust Kubizek, blizak prijatelj Adolfa Hitlera iz detinjstva napisao je knjigu “Mladi Hitler kog znam”, u kojoj je izneo ono što je znao o ovoj ljubavi.

– Bila je veoma lepo obučena, njen stav pokazuje da dolazi iz dobre i bogate porodice. Njene oči su prelepe – pričao je Hitler svom prijatelju.

 

Kubizek je otkrio i da je Stefani jednom prilikom bacila cvet prema Adolfu, i da je to trenutak najveće sreće koju je ikada video kod mladog Hitlera, piše Jewlicious.com.

Ono što je najzanimljivije jeste to što Hitler uopšte nije znao da je Stefani Jevrejka. Mnogi veruju da bi, u slučaju da je Stefani nekada saznala za tu ljubav i uzvratila mu, događaji koji su usledili, pa čak i istorija sveta bila mnogo drugačija.

Sa druge strane, postoji mogućnost da bi Stefani na kraju završila kao Hitlerova supruga Eva Braun.

 

Bilo kako bilo, Stefani je preživela masovno ubijanje Jevreja, jer se pre Drugog svetskog rata udala za bečkog oficira i uzela prezime Rabač.

I nakon toliko godina, mnogi su fascirani dok razmišljaju o tome kako je jedna mlada lepotica preživela sve strahote svog naroda, i ne znajući da ju je njihov dželat nekada ludo voleo.