OVO U “MARATONCIMA” NISMO VIDELI! Glumica otkrila detalje SCENE IZ KREVETA koja je izbačena iz kultnog filma

Film "Maratonci trče počasni krug" pored originalnih scena i dijaloga, ostao je upamćen i po kućnoj pomoćnici Olji.

Printscreen

Melita Bihali je pre 40 godina odigrala ulogu služavke Olje u kultnom ostvarenju.

Glumicu je pre četiri decenije ovaj film proslavio, a od kultnog filma do danas Melita je igrala u više od sedamdeset uloga na filmskom platnu, režirala brojne predstave za decu, igrala četrdeset godina na daskama koje život znače, a danas je u penziji.

“Što se tiče penzionerskih dana, ja nikada nisam ni bila u penziji. Pa kada je glumac u penziji? Radi dok može da stoji”, rekla je Melita na početku razgovora.

“Ne mogu da verujem da je toliko prošlo od premijere filma. Taj film ima večitu vrednost, Duško Kovačević je to tako mudro osmislio. Puno tu ima suštine i gorčine života i svega se dotakao po malo. To će večno da živi”, rekla je Melita i otkrila detalje trenutka kada je prihvatila ulogu Olje.

“Nisam ni pročitala scenario, odmah sam rekla hoću. Nije bilo dileme, čim sam znala ko su autori.”

Poznata glumica nam je otkrila i jednu simpatičnu anegdotu poslednji put kada je gledala film.

“Sa snimateljom Božom Nikolićem sam sedela u prvom redu. U jednom trenutku Boža me je upitao: “Jel još uvek imaš onako dobre grudi?”. Na šta sam mu ja odgovorila jel hoćeš da proveriš. Njega je zbunio moj odgovor. Ali kada sam izašla pred publiku da pozdravim sve, voditeljka me je upitala kako sam ja dobila ulogu, pogledala sam pravo u Božu i rekla: “Nemam pojma, verujem da me Boža Nikolić preporučio zbog grudi”. Cela sala se smejala”, otkrila nam je glumica u emisiji “Vikend na K1”.

“Bila je jedna izuzetna scena kada smo snimali film. Olja je bila u krevetu sa Mijom Aleksićem, a Bata Stojković je došao na vrata i rekao: “Tata, večeras je moj red”, a ovaj mu je odgovorio: “Marš napolje”. Ta scena je izbačena, a i Šijan nam je objasnio da je to bilo malo prizemniji humor od ostalog humora u “Maratoncima””, ispričala je Melita za K1 Televiziju.

Glumica nam je otkrila i kako je izgledalo druženje iza kamere.

“Mi smo, nažalost, bili u jednom podrumu u Pančevu. Dolazili smo ranom zorom, odlazili noću, nije bilo nekog prostora za druženje.”

Osim vrhunske glumačke ekipe, koja je igrala pod rediteljskom palicom Slobodana Šijana, ništa manje nisu bile značajne ni sporedne uloge. A legendarnu scenu koja se pamti, odigrala je upravo Melita Bihali sa veteranom srpskog glumišta Mićom Tomićem.

Kako bi postigli što bolji efekat iznenađenja, reditelj Slobodan Šijan i Mića Tomić su se dogovorili da je snime bez znanja Melite, da bi tako scena bila uverljivija.

“Prvo sam bila ljuta, posle kada sam videla koliko je to dobro i spontano ispalo nisam se više ljutila. Šta da se radi, neke scene moraju da se urade kao iznenađenje da bi bile efektne”, rekla je Melita Bihali za K1 televiziju.