PAPARACO SKANDAL PRVE DAME: Slike GOLE DŽEKI KENEDI kriju tajnu SUROVOSTI NJENOG MUŽA

Džeki Kenedi
Wikipedia

Fotografije Džeki Kenedi kako opušteno šeta plažom na ostrvu Skorpios u Grčkoj bez ijedne krpice na sebi izazvale su pravi paparaco skandal 70-ih godina prošlog veka. Sada, autor najnovije knjige, tvrdi da je slike medijima dao upravo njen muž!

 

Gola Džeki Kenedi Onazis fotografisana je na grčkoj plaži 1972. godine nakon što je paparacima informacije dojavio Aristotel Onazis, njen tadašnji muž! Ovo tvrdi Kristofer Anderson, autor knjige “Dobar sin: Džon Kenedi mlađi i majka koju je voleo”, piše Dejli mejl.

U knjizi autor tvrdi da su fotografije bile deo prljave kampanje koju je Onazis vodio protiv bivše prve dame Amerike u periodu kada je njihov brak već upao u krizu i kada je razvod bio izvestan.

Fotografije su preplavile magazine širom sveta izazivajući jedan od prvih paparaco skandala.

Knjiga se prevashodno bavi Kenedijem mlađim, sinom predsednika Džona Kenedija i Džeki, ali su u njoj detaljno opisana i maltretiranja koje je Onazis priređivao svojoj mladoj ženi koju je stalno u intervjuoma zvao “Udovica” aludirajući na njen prvi brak.

Džeki se za Aristotela udala 1968. godine na opšte iznenađenje i uglavnom nezadovoljstvo članova porodice i prijatelja. Ipak, problemi su odmah počeli. Autor tvrdi da je odmah nakon venčanja Aristotel ostavio Džeki samu dve nedelje, koje je navodno proveo na “poslovnom putu”. 

Onazis je sve vreme braka bio u javno-tajnoj aferi sa operskom pevačicom Marijom Kalas koristeći sve svoje medijske veze kako bi ponižavao Džeki, tvrdi autor knjige.

– Umoran od činjenice da se Džeki stalno žali na povredu privatnosti i uznemiravanje medija, Aristotel je lično dao deset fotografija, kao i detaljnu mapu i vreme kada će “udovica” biti na plaži – piše Anderson o trenutku kada je došlo do nastanka spornih fotografija.

Zbog njih je Džeki zaradila nadimak “Grm od bilion dolara”, a njena deca su bila godinama ismevana.

Nesvesna da upravo njen muž stoji iza ovog incidenta Džeki je planirala da tuži medije. Umesto toga, stigao joj je zahtev za razvod braka.

Onazis je i inače bio poznat kako osoba koja uživa u pažnji medija i sam poziva paparace da ga slikaju dok večera sa svojom ljubavnicom.

– Je**m Mariju Kalas, je**m Žerklin Kenedi i je**no sam bogat! – pohvalio se jednom Onazis.

Ironično, Aristotel nije doživeo da dočeka razvod. Umro je u martu 1975. godine. Džeki Kenedi Onazis preminula je u Njujorku punih 19 godina kasnije –  19. maja 1994.